Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako klimatske promene utiču na poljoprivredu u Srbiji? (VIDEO)

Šta se dešava sa klimom u Srbiji i kako se ona menja, ali i na koji način te promene utiču na poljoprivredu, razgovarali smo sa dr Mirjam Vujadinović Mandić, profesorkom Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

 klimatske-promene-i-poljoprivreda.jpg Izvor: National Geographic

Klimatske promene odavno više nisu nešto što nas čeka u budućnosti. Klimatske promene se dešavaju i donose velike promene - nekim privrednim granama više nego drugim.

Jedna od najugroženijih privrednih grana je - poljoprivreda. Oduvek važna za život stanovništva i razvoj države, poljoprivreda u Srbiji zauzima posebno mesto i zbog toga smo u okviru platforme Žuti Okvir 2021 - VODA, VAZDUH, ENERGIJA odlučili da skrenemo pažnju i na probleme sa kojim se susreću poljoprivrednici.

Šta se dešava sa klimom u Srbiji i kako se ona menja, ali i na koji način te promene utiču na poljoprivredu, razgovarali smo sa dr Mirjam Vujadinović Mandić, profesorkom Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i bavi se meteorologijom, a ponajviše numeričkim modeliranjem klimatskih sistema, agrometeorologijom i uticajem klimatskih promenena na životnu sredinu, privredu i zdravlje ljudi.

Realizaciju projekta Uticaj poljoprivrede na vodu, vazduh i energiju, u okviru platforme Žuti okvir 2021 sufinansiralo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 Ministarstvo (1) Izvor: M

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka