Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavi pečat, a ne trag: Kako da sačuvamo stare sorte?

U novom NatGeoCastu, sa glumcem Slavenom Došlo, pričamo o očuvanju životne sredine i otvaranju novog Naučnog centra koji će se baviti očuvanjem starih sorti.

 NG sajt Izvor: National Geographic Srbija

Proteklih decenija na Zemlji se dogodilo mnogo toga, i nekadašnji, tada apstraktni pojmovi - poput klimatskih promena ili emisija gasova sa efektom staklene bašte, danas su dospeli u fokus javnosti. I svet i naša zemlja suočavaju se sa posledicama - zagađenim vazduhom, lošim kvalitetom vode i energetskim izazovima.

Možda će vas zanimati i:

U inicijativi "Žuti okvir" pod pokroviteljstvom National Geographic-a, vazduh voda i energija istaknuti su kao ključni elementi čije poboljšanje može značajno da utiče na čistiju sliku sveta. Inicijativi su se pridružile mnoge svetski poznate kompanije među kojima i Head&Shoulders (P&G). U sklopu te čistije slike sveta neophodno je zaštiti prirodu a takođe sprečiti i nestajanje autohtonih vrsta.

Nije retko da se glumci i javne ličnosti uključuju u kampanje velikih kompanija. Akciji Ostavi pečat, a ne trag pridružio se i afirmisani glumac Slaven Došlo, koji je bio i gost NatGeoCasta u kome smo pričali upravo o posledicama koje ostavljaju klimatske promene, a među tim posledicama posebno smo se osvrnuli na problem nestajanja starih sorti.

Sa idejom da se stare sorte očuvaju, od strane brenda Head&Shoulders i neprofitnog udruženja "Okvir života", uz podršku dm drogerija, pokrenut je drugi talas kampanje "Ostavi pečat, ne trag", sa idejom da motiviše građane da se uključe i doprinesu očuvanju lokalnih vrednosti.

Tokom avgusta, od svake kupovine Head&Shoulders proizvoda u maloprodajnim objektima dm drogerija širom Srbije izdvajaće se deo novca za otvaranje prvog naučnog centra za istraživanje starih sorti u Srbiji, o čemu nam je pričao upravo Slaven Došlo.


Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka