Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovaj OTPAD nije IGRAČKA" - edukacija i promena počinju od malih nogu!

Na Međunarodni dan planete Zemlje, arhitekta i umetnik Andrej Josifovski - Pijanista svojom novom instalacijom, figurom ECO čikice, ponovo je ukazao na problem divljih deponija u Srbiji!

 ECO čikica Izvor: @soultimemedia

 Nakon figure od kartona koja je bila postavljena na deponiji u Bečeju, zatim figure od plastične folije na deponiji u Dolovu, ECO čikica je ovoga puta obložen otpadnim metalom i postavljen je na deponiji u blizini Inđije.

U pitanju su tri materijala koje ljudi najčešće odlažu u prirodu i koji završe na deponijama, a zapravo su resurs koji može ponovo biti vraćen u upotrebu. Neadekvatno upravljanje otpadom predstavlja ogroman ekološki i zdravstveni problem za sve i ima razarajuće posledice po zemljište, vode, vazduh i životnu sredinu uopšte.

 ECO čikica Izvor: @soultimemedia

"Danas je Dan planete Zemlje, a godinu dana kasnije pred vama je ponovo ECO čikica visine osam metara, ovaj put obložen bojlerima, veš mašinama, frižiderima, svim onim što na putu iz doma najčešće završi u prirodi, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih" – istakao je Pijanista na svom instagram profilu.

Sam naziv projekta kaže - Ovaj OTPAD nije IGRAČKA! Umetnik naglašava da je želeo da pokaže da jedino kroz rad sa najmlađima, još iz predškolskih dana možemo uticati na promenu svesti o jako važnom problemu – otpadu.

 ECO čikica Izvor: Nebojša Babić

"EKO projekat" u okviru kojeg su nastale sve ove instalacije je realizovan uz podršku u vidu znanja i ekspertize u segmentu upravljanja otpadom, kao i tehničku i logističku podršku kompanija Ekostar pak i Kappa Star Recycling, kao i uz pomoć produkcije emisije Sasvim prirodno voditelja i autora Jovana Memedovića.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka