Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIONIR SMANJIO EMISIJE ŠTETNIH GASOVA U PROIZVODNJI ZA 50%

Fabrika Pionir je u aktuelni projekat smanjenja emisije štetnog gasa investirala značajna novčana sredstva i isti redukovala za 50 odsto.

 Fabrika Pionir Izvor: Promo

Svedoci smo da je glavni problem današnjice ekološko zagađenje, što utiče na zdravlje svih nas. Shodno tome, potreba je da učinimo koliko možemo da zaštitimo i unapredimo kvalitet životne sredine. 

Postoje mnogobrojni izvori obnovljive energije, što znači da ne treba imati izgovor da ne damo svoj doprinos očuvanju prirode. Kompanije koje imaju proizvodnju mogu doprineti modernizacijom proizvodnih sistema u skladu sa ekološkim standardima.

U Srbiji je primer ovakvog ulaganja kompanija Pionir, koja je u aktuelni projekat smanjenja emisije štetnog gasa investirala značajna novčana sredstva, te isti redukovala za 50 odsto, u fabrici konditorskih proizvoda u Subotici.

Snabdevanje postrojenja se vrši iz obnovljivih izvora energije, koji potiču od geotermalnih voda.

"Ovo je samo prvi korak u cilju održivog poslovanja, a u narednoj fazi nas očekuje velika investicija u solarnu energiju", rekli su iz Pionira.

Nadamo se da će ovaj primer slediti druge kompanije, i nastojati da prilagode svoju proizvodnju trendovima ekološke održivosti. Uvereni smo da je ovo značajni korak ka poboljšanju zaštite i kvaliteta životne sredine u našoj zemlji.

Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka