Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim stručnjaka iz Belgije osmislio inovativan toalet - Badi je ekonomičniji i bolji za životnu sredinu

Nekoliko njih se već može naći na aerodromu u Singapuru.

 Pametni toalet_490872763.jpg Izvor: Shutterstock / ilustracija

Četiri belgijska inženjera su dizajnirala toalet sposoban da u skladu sa sadržajem koji ulazi u VC šolju prilagodi količinu vode koja je neophodna za evakuaciju otpada, a takav ekološki i ekonomičniji pristup je privlačan na međunarodnom tržištu, preneo je portal "Focus on Belgium".

Pisoari sa automatskim sistemom za ispiranje su već rasprostranjeni. Međutim, inovacije se i dalje mogu razvijati, kao što su pokazala četiri dizajnera koji rade u kompaniji IPEE sa sedištem u Antverpenu. 

Najnoviji izum belgijskih inženjera je dosta koristan, jer toalet nazvan Badi (Buddy) omogućava potpunu automatizaciju čišćenja VC šolje na veoma precizan i higijenski način. Čak i posle prolaska pomalo nemarnog korisnika, toalet će biti savršeno čist, dodao je belgijski portal.

Visokotehnološki toalet korisnicima nudi povećanu udobnost u umirujućoj atmosferi zahvaljujući prigušenom osvetljenju. Nema potrebe da pritiskate nekakvo dugme, samo odmahnite rukom da biste lako aktivirali toalet bez kontakta, što je izum za bolju higijenu. 

Njegova upotreba je takođe deo održivog pristupa jer sa svojim patentiranim senzorima, taj novi sistem nezavisno prilagođava količinu vode koja je potrebna za evakuaciju otpada prema njegovoj količini i prirodi. Takav inovativan toalet je bolji za životnu sredinu, i jeftiniji je jer koristi manje vode.

Toalet Badi je već "šarmirao" pojedince i kompanije, i nalazi se u raznim javnim prostorima kao što je aerodrom u Singapuru, dodao je Fokus na Belgiju.

Izvor: Beta

Možda će vas interesovati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka