Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine

Svakog 5. juna obeležava se Svetski dan zaštite živtne sredine.

 Svetski dan zaštite životne sredine Izvor: Shutterstock

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se 5. juna i najveći je međunarodni dan posvećen životnoj sredini i njenoj zaštiti.

Predvođen Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) koji se održava svake godine od 1974. godine, događaj je prerastao u najveću globalnu platformu za zaštitu životne sredine.

Možda će vas zanimati i:

Sa preko 150 zemalja koje učestvuju, ovaj međunarodni dan UN-a uključuje vlade, kompanije, civilno društvo, škole, poznate ličnosti, gradove i zajednice, podižući svest i slaveći ekološke akcije.

Svake godine domaćin Svetskog dana zaštite životne sredine je druga zemlja u kojoj se održavaju zvanične proslave, a država domaćin za 2022. godinu je Švedska.

Početkom juna 2022. međunarodni sastanak na visokom nivou Stokholm+50 biće održan u Švedskoj, nekoliko dana pre Svetskog dana zaštite životne sredine.

National Geographic i zaštita životne sredine

National Geographic svojim radom već 130 godina širi znanje o svetu koji nas okružuje. Što više poznajemo naše okruženje, više ćemo ga ceniti i imaćemo veću potrebu da ga sačuvamo.

Ali nije samo sadržaj to čime National Geographic doprinosi očuvanju životne sredine. Treću godinu zaredom National Geographic Srbija uspešno realizuje projekat ŽUTI OKVIR - ove godine sa hranom kao glavom temom. "Svet bez gladi, hrana za sve" je moto ovogodišnjeg projekta, ali se čitave godine hranom bavimo iz različitih uglova i istažujemo: kako da hrane bude za sve, a da se pri ispunjavanju tog cilja ne uništi planeta. Koliko hrane bacamo i kako ta vrsta otpada utiče na životnu sredinu? Šta možemo da uradimo da nam svima bude bolje?

Uključite se u ŽUTI OKVIR 2022: SVET BEZ GLADI HRANA ZA SVE, učite o ovoj temi i učestvujte u različitim aktivacijama koje ćemo tim povodom organizovati tokom godine.

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka