Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UČENICI IZ SREMA OBIŠLI ZAŠTIĆENA PODRUČJA U SRBIJI: Roland Kokai direktor JP Vojvodinašume: Partner smo u projektu Zasa

Autor Promo

Ako se deca od malih nogu nauče da poštuju i brinu o svetu u kome živimo, odnosno o biljakama i životinjama doprineće da se taj svet sačuva i za buduće generacije.

 deca-obisla-zasticena-podrucja-1417308707.jpg Izvor: Shutterstock

Učeći o ekologiji i o zaštiti životne sredine najmladji stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca od malih nogu nauče da poštuju i brinu o svetu u kome živimo, odnosno o biljakama i životinjama doprineće da se taj svet sačuva i za buduće generacije.

Roland Kokai direktor JP "Vojvodinašume" za Kurir televiziju govori o podizanju svesti o zaštiti životne sredine.

Prošlog meseca učenici 12 osnovnih škola u Sremu čuli su predavanja stručnjaka na temu ekologije i imali akciju sađenja hrastova kao deo svega toga, naveo je Kokai.

"U Septembru u okviru projekta "Čistije i zelenije škole" pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i urbanizam, omugućili smo da 12 škola obiđu naša zaštićena područija. Naša zaštićena područja su idealan prostor gde možemo u realnom životu približimo osnovcima i srednjoškolcima približimo prirodu, da na licu mesta vide šta se dešava i kako se radi u zaštićenim područijima", istakao je Kokai.

"Pokušavamo da ta predavanja učinimo interesantnim i da ih motivišemo da budu što manje u sobama i da ih podstaknemo da im priroda bude privlačna i što više da budu napolju", govori Kokai.

JP "Vojvodinašume" je od samog početka partner u okviru projekta "Zasadi drvo" i sa tim svako je u mogućnosti da se prijavi i uključi u njihove svakodnevne aktivnosti.

Možda će vas zanimati i:

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka