Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekološka katastrofa: Kod Kovilova istovareno stotinu mrtvih svinja

Još jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava.

  Izvor: Foto: MONDO/ FACEBOOK/EKO-PANČEVAČKI RIT/PRINTSCREEN

Udruženje "Eko-Pančevački rit" prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova, nedaleko od industrijske farme, istovareno nekoliko stotina uginulih svinja.

Inspekcija je izlazila na teren, ali zasada životinjski otpad nije otklonjen, već je prema saznanjima ovog udruženja, vlasniku farme neko dojavio, pa je u međuvremenu, deponija zatrpana zemljom.

Povezane vesti

Povezane vesti

Da raste deponija sa uginulim svinjama, članovi "Eko-Pančevačkog rita" obavestili su inspekciju početkom marta. Ipak, prilikom prve posete, prema njihovim rečima, inspektori nisu uspeli da pronađu deponiju, pa su tražili njihovu asistenciju.

"Na oko 3 km od Borče, nepun 1 km od Kovilova, manje od 4 km od Padinske Skele, oko 7 km od Zemuna, blizu 10 km od centra Beograda prijavili su nam građani divlju deponiju uginulih svinja kod farme svinja Vizelj", stoji u obaveštenju ovog udruženja koje je priložilo i fotografije:

Kako se navodi u odgovoru koje je ovo udruženje dobilo posle inspekcijskog nadzora veterinarske inspekcije, navodi se da je zatečeni komunalni otpad, pa da nadležnost mora da bude preneta dalje.

"Inspekcija je obavila nadzor i u široj okolini nisu zatekli leševe svinja. Inspekcija je nadzor ponovila sa licem koje je prijavilo da je firma koja se bavi uzgojem svinja uginule napravila deponiju i tom prilikom zatekla humke zemljišta velike površine kao komunalnog otpada. Postupajući u okviru svoje nadležnosti ova inspekcija je utvrdila da se prijava odnosi na povredu propisa koje nadziru druge inspekcije", navodi se u odgovoru Veterinarske inspekcije Udruženju.

Posted by EKO-Pančevački rit on Saturday, March 27, 2021

Možda će vas zanimati i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

VRATITE SE NA NASLOVNU STRANU

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka