Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U najvećoj akciji sadnje "ZASADI DRVO" do sada posađeno 140.000 sadnica i prikupljeno 1,5 tona semena

Sada biramo "Zasadi drvo ambasadore"

  Izvor: Foto: Džordž Štajnmec

Za godinu i po dana, koliko je prošlo od početka projekta "Zasadi drvo", zasadili smo preko 140.000 sadnica širom Srbije i prikupili 1,5 tona semena za buduće sadnje. Ovim rezultatom potvrdili smo status najveće akcije sadnje u zemlji. U aktuelnom ciklusu sadnje akcije će biti organizovane do kraja marta, a raspored lokacija sa datumima dostupan je na stranici zasadidrvo.rs. Paralelno sa sadnjom, nastavljamo da informišemo i edukujemo građane o značaju pošumljavanja i očuvanja prirode.

U akcijama sadnje poseban doprinos dali su naši volonteri, građani koji su pokazali da su pravi čuvari prirode. Podstaknuti željom za promenom i opštim dobrom, sadili su na brojnim lokacijama, a zahvaljujući njima projekat "Zasadi drvo" svakoga dana raste i ima sve veću podršku. Zato smo odlučili da najposvećenijima među njima pružimo priliku da postanu ambasadori najveće akcije sadnje "Zasadi drvo". Biti ambasador znači biti zagovornik i promoter očuvanja prirode i okoline. Svi koji žele da uđu u konkurenciju za izbor jednog od 10 ambasadora treba da ispune određene uslove, koje mogu da pronađu na stranici zasadidrvo.rs.


Foto: Kurir iz arhive

Najglasniji prijatelji i predstavnici projekta "Zasadi drvo" biće proglašeni 18. marta.

Akciju "Zasadi drvo" pokrenuli su Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom "Jevremovac", Šumarskim fakultetom u Beogradu i Šumarskom školom Kraljevo.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka