Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaganje u zaštitu životne sredine pogodna i za strane ulagače

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kazao je da će Srbiji u zaštitu životne sredine u narednim godinama biti potrebno ulaganje od 10 do 15 milijardi evra, što je, kako je istakao, prilika i za razvoj domaće privrede.

  Izvor: Foto: Shutterstock

 On je američkim privrednicima poručio da ulaganje u Srbiju otvara vrata i za investicije i partnerstvo u svim zemljama regiona.

"Naše veze u regionu su dobre, a ekonomska i spoljna politika koju vodimo otvaraju vrata u okruženju", kazao je Trivan i pozvao ih da iskoriste tu priliku.

Prema njegovim rečima, najveća ulaganja biće potrebna za upravljanje otpadnim vodama, regulaciju čvrstog otpada, remedijaciju zemljišta, energetsku efikasnost.

"Cirkularna ekonomija nam nudi u budućnosti hiljade radnih mesta", kazao je Trivan i naveo da zaštita životne sredine nije prepreka za razvoj Srbije, već šansa koja mora da se iskoristi.

Zagađenje vazduha skraćuje životni vek: Koje zemlje su najugroženije?

"Trade Winds" je najveća godišnja trgovinska misija vlade SAD čiji je cilj da kompanije iz te zemlje upozna s potencijalima i mogućnostima saradnje s drugim tržištima i prva zvanična poseta velike privredne delegacije SAD od 2001. godine sa ciljem da se pronadju potencijalni distributeri i poslovni partneri u Srbiji.

Razgovorima sa oko 30 američkih kompanija, u PKS prisustvovali su predstavnici 20 kompanija iz Srbije iz prehrambenog sektora i poljoprivrede, mašinske industrije, medicinske privrede, kao i predstavnici trgovinskih lanaca i distributerskih kuća.

Kako smanjiti zagađenje zemljišta: 4 načina da zaštitimo svoju okolinu

Zaštita životne sredine, uz informacione tehnologije (IT), autoindustriju i farmaceutsku industriju, nova je oblast za potencijalnu saradnju Srbije i SAD i u njoj se očekuje novi talas američkih ulaganja u Srbiji, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež. On je na konferenciji "Trade Winds" u PKS, najvećoj godišnjoj trgovinskoj misiji SAD, na kojoj je bila i privredno-politička delegacija iz države Merilend, podsetio da su američke kompanije u Srbiju investirale četiri milijarde dolara.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

U saradnji sa Gradom Beogradom pokrenut je projekat Voda-vazduh-zemlja: eko metropola, koji ima za cilj da podigne svest građana o stepenu zagađenosti vode, vazduha i zemlje u prestonici

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave Grada Beograda, Službe za informisanje 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka