Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODRŽAN ELLE ACTIVE TALKS: Brana Antović, Dragana Ognjenović, Miljana Nešković i druge uspešne žene o značaju feminizma

U ponedeljak je u Narodnom muzeju održana treća po redu Elle Active Talks konferencija, a koje teme su povezale poznate žene, preduzetnice i aktivistkinje, saznajte u nastavku!

 elle-active-2.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

ELLE ACTIVE TALKS, konferenciju posvećenu osnaživanju žena i jačanju njihovog položaja u društvu, i ove godine obeležio je razgovor o aktuelnim izazovima, fenomenima i dešavanjima koja su imala značajan uticaj na ženska prava i glas.

Održan u Narodnom muzeju, događaj je okupio preko 200 žena - od mladih studentkinja, preko uspešnih preduzetnica i aktivistkinja, a među učesnicama su bila imena poput Dragane Ognjenović, Miljane Nešković, Brane Antović, Jelene Riznić, Aleksandre Lalić, Dunje Jovanić, Aleksandre Bezmarević i mnogih drugih, dok je konferenciju otvorila glavna i odgovorna Teodora Bogdanović.

Prijatelji događaja bili su Avon, Lindex, Comma, Techno novi brend pametnih telefona i Lidl, a neke od žena sa vodećih pozicija u ovim kompanijama takođe su učestvovale u panelima na teme feminizma, ravnopravnosti i ženskog preduzetništva.

 ELLE-5.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-34.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-83.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-52.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-77.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

Teme panela

Panel “Položaj žena: od tradicije do savremenog doba” vodila je novinarka i aktivistkinja Brana Antović u dijalogu sa Miljanom Nešković, novinarkom i autorkom podcasta "Snaga uma", Aleksandrom Lalić, modnom dizajnerkom, Jelenom Riznić, sociološkinjom i aktivistkinjom kolektiva "Ženska solidarnost", Jelenom Radunović, marketing menadžerkom kompanije Comma i Unom Milić, aktivistkinjom kolektiva "Feminizam je za svakoga". One su analizirale tradicionalna tumačenja i uloge žena, protekla dešavanja u Srbiji i promene koje se sporo, ali snažno i glasno dešavaju u našem društvu.

 ELLE-167.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-15.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-55-1-.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-107.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-37.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-44.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-40.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

Radionicu "Kako prebroditi traumu?" vodila je psihoterapeutkinja Ana Perović podsetivši nas na značaj osvešćivanja i procesuiranja emocija, te ukazavši na važne mehanizme i tehnike u borbi protiv stresa, anksioznosti i traume. Kompanije Lindex i Avon istakle su poražavajuće statistike kada je u pitanju statistika obolelih od raka dojke u našoj zemlji, pozvale na redovne preventivne preglede, i predstavile svoje programe koji imaju značajan doprinos angažovanosti ovoj temi.

 ELLE-25.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-176.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-49.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

Radionicu o self-marketingu vodila je Dunja Jovanić, influenserka i osnivačica brenda “BÉBÉ”, koja je sa publikom podelila inspirativnu priču o svojim počecima, prvim koracima, ali i važnim lekcijama koje je spoznala na putu do uspeha.

 ELLE-28.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-133.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-75.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

Poslednji panel pod nazivom “Preduzetnica si, da li možeš sve?” moderirala je preduzetnica i influenserka Tijana Mandić u razgovoru sa Draganom Ognjenović, modnom dizajnerkom, Aleksandrom Bezmarević Stević, influenserkom i digital creatorkom, Jovanom Antić, osnivačicom brendova "Koozmetik" i "Malo", te Natašom Silađi, osnivačicom lokalnog brenda vina "Alhemija" koji se nalazi u Lidl ponudi. One su se osvrnule na svoje izbore, ključne momente, te poslovne filozofije i tajne, ali i istakle sve sistemske probleme sa kojima se preduzetnice u Srbiji i dalje susreću.

 ELLE-180.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-79.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-80-1-.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-140.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-86.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-85.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

 ELLE-142-1-.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

Na kraju konferencije, publika je učestvovala u aktivaciji kompanije Tehno koja je ovom prilikom darivala mobilni telefon.

 ELLE-89.jpg Izvor: PASPARTY PHOTOGRAPHY

Više fotografija atmosfere pogledajte u galeriji.

PROMO

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka