Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je okupio najzanimljivije životinje sveta u Beogradu? Evo kako da i vi dođete do njih

Da li znate šta flamingu daje roze boju? Sigurno da bi retko kome to palo na pamet. Naime, njihova ishrana je zaslužna za raskošni pink izgled. Flamingu su škampi omiljena poslastica, izgleda toliko omiljena da se ne može sakriti.

 MercatorS_Mini avanture Izvor: Mercator S promo

Govoreći o ružičastom, niko ne treba da naseda na zabludu zvanu pink slonovi. To je bila montaža koja je kružila internetom. Tako da ne, crveno zemljište u Indiji ne utiče na njihov ten. Postoje azijski i afrički, od kojih su ovi drugi veći. Za sve slonove je karakteristično da imaju običaj da se prilikom susreta pozdravljaju produživanjem surle.

Poput slonova koji po veličini gospodare kopnom, suvereni vladari vodenim prostranstvima su kitovi. Oni su toliko veliki da se otkucaji njihovog srca mogu čuti na razdaljini od gotovo 3km. Mogu dostići veličinu od čak 20 slonova ili 15 autobusa.

Iako su naizgled nespojivi, kompanija Mercator-S u saradnji sa National Geographic-om okupili su ovu zanimljivu družinu divljih životinja i sve male radoznalce pozvali u Mini avanture. Ova družina obećava dobru zabavu, puno novih znanja o životinjama, biljkama i znamenitostima širom sveta, ali i podseća da je važno reciklirati i čuvati životnu sredinu! Kako? Oni objašnjavaju tako što su plišani, mekani, preslatki i napravljeni od 100% recikliranih PET ambalaža.

Problem plastike u okeanima i u prirodi širom sveta postaje ozbiljan, čak toliko da se fragmenti mikroplastike pronalaze i u nekim organima kako životinja, tako i nas – ljudi. Vreme je da se neke navike menjaju, ali umesto oštrih upozorenja i podizanja straha, Mercator-S i National Geographic su odlučili da to urade kroz igru, edukaciju i zabavu. Mali plišani drugari napravljeni od 100 odsto reciklirane pet ambalaže su svakodnevni podsetnik da baš zbog njih odvajamo otpad i recikliramo što je više moguće. Danas i u samim Mercator-S objektima imamo različite prese u kojima možemo da recikliramo aluminijumske limenke i PET ambalažu, a ukoliko želite da saznate još načina kako da vaši mališani i vi reciklirate, posetite www.reciklopedija.rs. Neka vam primer budu Mercator-S i National Geographic koji su uspeli da kreativno usmere otpad i umesto da PET ambalaža završi u prirodi, ugrožavajući bilo koju biljku ili životinju, ona je reciklirana u predivne plišane igračke, koje će uveseljavati naše mališane.

Ovo društvo za igru sa kojima će malci podizati svoju svest o važnosti da brinu o prirodi, pored flaminga, slona i kita, čine još četiri životinje od kojih svaka ima nešto što je čini posebnom u velikom svetskom životinjskom kraljevstvu. Evropski vuk je među njima predstavnik šumskih životinja. Veoma je zanimljivo da, poput slonova koji imaju svoje pozdrave, evropski vukovi imaju "jezik" koji ih razlikuje od njihovih severnoameričkih rođaka. Oni proizvode duže i melodičnije zvukove u odnosu na prekookeanske vukove.

Mercator-S i National Geographic su se pobrinuli da igračke ne budu uskraćene za nekog iz porodice mačaka. Njih će u Mini avanturama predstavljati gepard koji čvrsto drži krunu najbržeg sisara na svetu. Neće biti potrebno da se mali avanturisti zapute na safari kako bi uživali u pogledu na ovog gracioznog trkača.

Jednog od dva preostala člana ove družine moguće je pronaći i u Srbiji. U NP Tara se mogu videti mrki medvedi koji su zaštićena vrsta. Iako su nekada naseljavali veći deo Evrope, danas su njihova staništa ograničena, i o njima se vodi posebna briga. Na Tari ih ima oko pedesetak, a činjenica koja je zanimljiva jeste da su brži od Juseina Bolta.

Poslednja životinja je svima poznata kao neumorni zabavljač iz crtanih filmova. Foke su veoma česta atrakcija u zoološkim vrtovima, naročito dok se igraju sa loptom. Mogu se videti na gotovo svim kontinentima u hladnim vodama. Iako se mnoge životinje ne bi prilagodile takvim uslovima, fokama je lako zbog debelih slojeva sala koji se nalaze ispod njihovog gustog krzna, tako da je fokama uvek toplo.

Sve ove životinje spaja jedinstvena serija koja se može kupiti u Mercator, Roda i Idea objektima, a osim njih program Mini avantura čine i 24 mini knjige. Uz svaku kupovinu veću od 1000 dinara u koju treba da uđe i neki proizvod sa oznakom mini avanture, dobija se besplatna mini knjiga i jedna nalepnica. Uz skupljenih pet nalepnica ostvaruje se 50% popusta na neku od igračaka, a sigurno je da će kroz ovo svi mali avanturisti imati šansu da se upoznaju sa magičnim svetom životinja. Tokom pravomajskih praznika, od 28. aprila do 4. maja igračke uz talone će moći da se kupe po specijalnoj ceni od 499,99 dinara.

Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka