Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mountains on Stage", međunarodni festival dokumentarnog filma posvećen avanturističkim sportovima u prirodi

U sredu 26. aprila 2023. sa početkom u 19 časova, premijerno u Beogradu u Дорћол Platz-u (Dobračina 59b) predstavlja se međunarodni festival dokumentarnog filma "Mountains on Stage".

 festival.jpg Izvor: Promo

Događaj za sve zaljubljenike i poštovaoce aktivnog načina života i prirode, kako rekreativce tako i profesionalne sportiste.

Filmski program obuhvatiće četiri inostrana dokumentarna ostvarenja i jedno domaće. Svi filmovi premijerno se prikazuju tokom festivalske večeri.

Prvi film pod nazivom Ono što je važno (What matters) vodi nas na ostrvo Korziku i mitsku stazu GR20, koja se obično prelazi peške za 15 dana. Anne-Lise Rousset Seguret će pokušati da uspostavi ženski rekord od 36 sati!

U drugom filmu Ivica razuma (Edge of reason) zajedno sa Bendžaminom Vedrines i Nikolasom Žan idemo u avanturu na Himalaje i pokušaj penjanja vrha preko 8000m u rekordnom vremenu.

 Festival2.jpg Izvor: Promo

U sledećem filmskom ostvarenju Lumdo Kolola, idemo u avanturu života paraglajdingom preko celog venca Himalaja. Sa Himalaja ‘selimo se’ u Josemiti nacionalni park u Sjedinjenim Američkim državama i gledamo izuzezno neobično putovanje Seba Berte, jednog od najboljih penjača na svetu. I kao ‘šlag na tortu’, gledaoci imaju priliku da premijerno vide jedno domaće ostvarenje pod nazivom U nepoznato (Into the unknown). Sjajna ekipa domaćih i stranih bicklista koji nam prikazuju prirodna bogatstva Srbije na jedinstven način.

Svi zanteresovani mogu da dobiju dodatne infomacije o programu i kupe ulaznice preko linka na zvaničnom sajtu https://www.mountainsonstage.com/

Događaj je podržan od strane Planinarskog Saveza Srbije i Gorske službe spasavanja, kao institucionalnih partnera.

O festivalu MOUNTAINS ON STAGE

Mountains on Stage je međunarodni festival dokumentarnog filma, trenutno prisutan u 20 zemalja u svetu. Tema festivala je promocija avanturističkih sportova u prirodi, sa ciljem da lepote prirode i planina približi široj društvenoj zajednici, sa izborom najboljih svetskih filmova vezanih za planinske sportove kao što su skijanje, planinarenje, penjanje, paraglading, itd. Festival nastoji da publiku inspiriše i prenese poruke značaja naše kolektivne odgovornosti u poštovanju i zaštiti prirode, kao i da je priroda divno igralište za pronalaženje
ispunjenja i radosti, uz adekvatnu obuku i iskustvo boravka u njoj.

Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka