Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Specijaliteti punog ukusa i boja, satkani od STRASTI: Sve najbolje od kampanijske kuhinje stiglo je u Beograd

Originalne ukuse italijanske regije Kampanija sada možete da probate i u Beogradu.

 Pica sa čeri paradajzom na tanjiru Izvor: Promo

Kada govorimo o italijansoj kuhinji, govorimo o strasti. Ljubav prema namirnicama i tradicija pripremanja hrane, naročito kada je za porodicu, i najjednostavnija italijanska jela pretvaraju u gozbu punu ukusa.

Kada se dalje u razgovoru priča o italijanskoj kuhinji, neretko ćete čuti rečenicu: "Niko kao Napolitanci"! Iz njihovog, vulkansim mineralima bogatog zemljišta, niču namirnice zaista posebnog ukusa. Paradajz, masilne, grožđe od kog se pravi najkvalitetnije vino...

Sva ta blaga koja im je priroda dala, Napolitanci su sjedinili u jedno od najčuvenijih jela na svetu - njeno veličanstvo - picu, i prelive za pa isto toliko čuvene paste u najrazličitijim oblicima.

 Pica sa čeri paradajzom na tanjiru Izvor: Promo

 DSC_0268.jpg Izvor: Promo

 Jednostavna, a puna ukusa, kuhinja Napulja podstakla je Nenda Blaževskog da je "ponese kući", da je donese u Beograd i sa svima podeli svoju ljubav prema kvalitetnim namirnicama podeli sa svima koji dođu u njegov restoran simboličnog naziva Campania.

 STF_4803.jpg Izvor: Promo
 STF_4883.jpg Izvor: Promo

U Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65), smestio se restoran u kom možete bar na trenutak da osetite tu savršenu kombinaciju sunca, mora, boja i mirisa Kampanije.

Autentični specijaliteti, neodvojivi od italijanskog identiteta, nalaze se na meniju ovog šarmantnog restorana. Na sto će vam dođi pica tog trenutka izvađena iz originalne pica-peći na drva, umešena rukama sertifikovanog pijacolija.

 DSC_0537.jpg Izvor: Promo

Kora, pre nego što je umešena od brašna mlevenog na kamenom mlinu proizvođača Molini Pizzuti, prošla je kroz proces fermentacije od minimum 24 sata, kako bi već sa prvim zalogajem imali osećaj da sedite na obalama južne Italije.

Za Kampanijane obrok je više od sedenja za stolom i ručavanja. Nenad Blaževski to zna. Mnogo je putovao po jugu Italije i shvatio da ne može u Beograd da donese samo znanje. Znao je da mora da donese atmosferu. Konzumacija hrane u Kampaniji je gotovo božanski ritual u koji su uključena sva čula. Zato se u njegovom restoranu služi ručno brani paradajz sorte san marzano, koji je rastao na poljima ispod Vezuva, pod uticajem morske klime.

 STF_4801.jpg Izvor: Promo

A mocarela? Mocarela od bivoljeg mleka je autentični kampanijski proizvod i pravi se od davnina. Boje porcelana, mocarelu su pravili monasi manastira Sveti Lavrentije u XII veku, a pod imenom "mocarela" je ušla u XVI veku u kuvare čijim se receptima služila papska pratnja. Upravo takva, sa vekovnom tradicijom, mocarela od bivoljeg mleka - mozzarella di bufala - služi se u restoranu Campania.

 DSC_0148.jpg Izvor: Promo
 Flaše i čaše vina u gajbici Izvor: Promo

Posle pice dolaze i vinaGreco di Tufo, Visione Rose Aglianico i Rubrato Aglianico proizvođača Feudi di San Gregorio, uzgajano u istorijskom regionu Irpinia regije Kampanja ... Uz vino i muzika...

Da li sada jedva čekate da probate ove pice?

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

 campagna mapa Izvor: Promo

 Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka