Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJPLEMENITIJE DRVO U SRBIJI! Građanin Gornjeg Milanovca donirao dvadeset sadnica svom gradu u okviru akcije ZASADI DRVO

U okviru četvrte sezone akcije "Zasadi drvo" u deset gradova širom Srbije biće posađeno oko 250 hiljada sadnica belog jasena.

 Lišće jasena Izvor: Shutterstock

Nakon Kraljeva, u utorak je u Gornjem Milanovcu posadjeno 20 sadnica. U okviru ovog projekta ozelenjavanja gradskih sredina kaleme je poklonio gornjomilanovačanin Pantelija Popović, a učestvovalo je i JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, JKP, kao i kancelarija za zaštitu životne sredine.

- Gornji Milanovac je zeleni grad, ali svako novo drvo doprinosi kvalitetu našeg vazduha. Zahvalni smo našem donatoru, gospodinu Panteliji Popoviću na donacijama 20 malih sadnica. On kao pojedinac podiže ekološku svest naših sugađana na viši nivo - rekla je Ivana Adamović, šef kancelarije za zaštitu životne sredine opštne Gornji Milanovac.

Pogledajte

01:52
Zasadi drvo - Beli jasen
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Donator sadnica Pantelija Popović govorio je o karakteristikama belog jasena i istakao da je to jedno od najplemenitijih drveta koja rastu na našim prostorima.

- Ovo je beli jasen, koji je jedno od najplemenitijih drveta na našim prostorima. Svake godine on ocvetava i miriše strašno lepim mirisom i osvežava naše prostore. Vodim se onim stihovima: "Gde god nađeš zgodno mesto tu drvo posadi, a drvo je blagodarno pa će da nagradi." Niko nikad neće izmisliti plemenitiji materijal od drveta. Nažalost šume se seku i uništavaju, a mi treba da znamo da je drvo glavni proizvođač kiseonika - kaže Pantelija Popović.

Organizatori ekološkog projekta "Zasadi drvo" su Adria Media Group I dm drogerie market zajedno sa institucionalnim partnerima I volonterima.

Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka