Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne morate da idete u Kampanju da biste uživali u njenim ukusima: Otvoren novi restoran za ljubitelje italijanske hrane

Tradicionalna napuljska kuhinja je bogata sastojcima i živopisna. Čuvena je po svojim picama koje sada možete jesti u u Beogradu.

 Restoran Campania9.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Campania Pizza Gourmet je novi koncept moderne napolitanske picerije/restorana regije Kampanja sa juga Italije. I ako je koncept nov, kuhinja je i dalje je tradicionalna napuljska: ukusna, bogata sastojcima i živopisna!

O novom konceptu i tajnama stare kuhinje govori nam Nenad Blaževski, kreativac i osnivač ovog jedinstvenog restorana.

KOJA PRIČA SE KRIJE IZA VAŠEG RESTORANA?

Ljubav prema originalnoj hrani, tradicionalnim ukusima juga Italije i vrhunski kvalitet sastojaka.

 Campania Pizza Gourmet je novi italijanski restoran na Novom Beogradu u savremenom stambeno poslovnom centru West 65
Campania Pizza Gourmet je novi italijanski restoran na Novom Beogradu u savremenom stambeno poslovnom centru West 65
Izvor: Stefan Stojanović
 Restoran Campania Pizza Gourmet
Campania Pizza Gourmet je novi koncept moderne napolitanske picerije/restorana regije Kampanja sa juga Italije.
Izvor: Stefan Stojanović

KOJA JELA SU VAS NAJVIŠE INTRIGIRALA TOKOM PRVIH PUTOVANJA U ITALIJU?

Italiju sam posećivao još kao dete a kasnije često poslovno boravio tamo. Najviše sam uživao u pizza napoletani iz napuljske regije. To je bilo posebno jelo koje se razlikovalo od svih ostalih u Italiji.

ŠTA JE POSEBNO U VEZI SA NAMIRNICAMA KOJE KORISTITE?

Namirnice koje su najbitniji deo pripreme naših jela su sa geografskim poreklom sa žigovima d.o.p ili I.g.p koji su garancija kvaliteta. To su pomodorini piennolo del vesuviod.o.p, mozzarella di bufalod.o.p, olio di olive extravergine d.o.pSardegna, pasta di Gragnano I.g.p...

KOJI SASTOJAK JE "JUNAK" VAŠE KUHINJE I ZBOG ČEGA?

Junak naše kuhinje je paradajz sa Vesuvia. Svakom jelu u koje ide daje posebnu notu zbog svoje prirodne slatkoće.

Pogledajte

02:37
OSETITE PRAVI DUH ITALIJE: Pronašli smo jedino mesto u Beogradu u kojem možete uživati u originalnoj Napoletana pici
Izvor: Promo
Izvor: Promo

ŠTA JE POSEBNO U NAČINU PRIPREME?

Naša pica se pravi na autentičan tradicinalan način koji je zaštićen serti katom Associazione vera pizza napoletana, a to znači da se priprema u zidanoj pica peći na drva sa samotom sa Vezuva koja je uvezena iz Napulja. Brašno je iz poznatog mlina iz Salerna koje postoji od 1953. godine. Fermentacija testa traje 48h. Testo koje je fermentisalo tokom 48 sati se razvlači na starinski način dok se pica peče u peći 60 do 90 sekundi. Na taj način se dobija "verace pizza napoletana"!

 Pica majstor stavlja picu u peć
Pizza Gourmet je novi trend pripremanja pica u Italiji. Testo se priprema od mešavine brašna “00” i integralnog starinskog brašna mlevenog na kamenom mlinu “Machinata di Pietra”.
Izvor: Stefan Stojanović

 Restoran Campania9.jpg
Sva jela čine jednostavni, prvoklasni i originalni sastojci italijanskih namirnica, kao što su 'odležali' sirevi od 24 do 36 meseci, paradajz i povrće sa polja ispod Vezuva, maslinova ulja i aceto d.o.p kvaliteta… Brašno i sve namirnice uvozimo direktno od italijanskih proizvođača.
Izvor: Stefan Stojanović

Finalni proizvod naše pice se sastoji od kombinacije najboljeg pelata, mocarele, svežeg bosljka i različitih parmezana. To je osnova od koje kasnije kreće moderna gradacija pizza gourmea gde se originalne italijanske namirnice slažu u jedno elegantno jelo koje može biti sa različitim pršutama, plodovima mora ili raznog mediteranskog povrća... Uz svaku gourmet picu preporučujemo vrhunsko vino.

 Čovek nazdravlja uz picu Izvor: Stefan Stojanović

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134824, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook

 Campania-2-.jpg Izvor: Campania

Promo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka