Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte kako smo se proveli prvog dana NATIONAL GEOGRAPHIC FESTIVALA ZA DECU "SVET OKO NAS powered by Next Bući Bući"

Puno trčanja, skakanja i istraživanja, obeležilo je prvi dan National Geographic festivala za decu "SVET OKO NAS powered by Next Bući Bući".

 Devojčica stoji ispred backwalla National Geographic festivala za decu na Sava Promenadi Izvor: Jovana Cvetković

Ritmovi dečjih pesama širili su se Sava Promenadom u subotu, 3. septembra! Časopis National Geographic je zajedno sa svojim prijateljima uspeo da organizuje jedan sjajan dan za decu i zajedno sa njima, našom najvažnijom i najradoznalijom publikom, četvrtu godinu za redom, obeleži početak školske godine.

Pogledajte kako nam je bilo prvog dana festivala.

 Deca sede na igralištu i listaju časopis National Geographic Izvor: Jovana Cvetković

 Dečak sedi na igralištu Izvor: Jovana Cvetković

Pre nego što smo uopšte krenuli u avanturu, morali smo da budemo sigurni da deca uzimaju dovoljno tečnosti, pa su u svakom trenutku mogla da se posluže Rosa vodom i Next Bući Bući sokićima. A onda je krenulo zagrevanje!

 Devojčica uzima neXt Bući Bući sokić Izvor: Jovana Cvetković

 Dečak pije Rosa vodu Izvor: Jovana Cvetković

Za sportske radionice su bili zaduženi treneri iz Aktivity Centra, koji su organizovali dve radionice: trku životinja i kviz znadnja "Svet oko nas".

 Rosa i Next Bući Bući Izvor: Jovana Cvetković

 Deca učestvuju u sportskim radionicama Izvor: Jovana Cvetković

Ali Next Bući Bući nam nije obezbedio samo osveženje, sponzori našeg festivala za decu su pripremili i oslikavanje lica, pa su naši mališani mogli da se pretvore u životinjicu koju god su poželeli. U Rosa kutku su deca mogla da boje, ali i da učestvuju u Reciklažnoj trci.

 Devojčica boji Izvor: Jovana Cvetković

 _DSC8632.jpg Izvor: Jovana Cvetković  Devojka oslikava lice devojčici Izvor: Jovana Cvetković  Dete pije sokić Izvor: Jovana Cvetković

Prijatelji iz Centra za promociju nauke omogućili su našim malim gostima da dožive nesvakidašnje iskustvo. Posmatrajući kroz mikroskop deca su mogla da vide kako izgleda i šta sve sadrži kap vode iz reke Save, koja nas je ugostila na svojoj obali kod Belgrade Waterfronta.

 Radionica Centra za promociju nauke 'Istraživanje živog sveta u reci Savi'
Radionica Centra za promociju nauke 'Istraživanje živog sveta u reci Savi'
Izvor: Jovana Cvetković

 Devojčice gledaju kroz mikroskop Izvor: Jovana Cvetković  _DSC8668.jpg Izvor: Jovana Cvetković

Svoje utsike deca su mogla da zabeleže, a zatim su njihovi radovi izloženi na panou koji možete da obiđete i pogledate tokom trajanja festivala.

 _DSC8446.jpg Izvor: Jovana Cvetković

 _DSC8751.jpg Izvor: Jovana Cvetković

Poslednji su nam se, u 16 časova, pridružili izviđači iz Saveza izviđača Srbije, postavili šator, obeležili put i poveli decu u potragu za blagom. Grupa je pored učenja osnova snalaženja u prostoru imala priliku i da se kroz igru upozna sa životinjama Srbije i rešavaju zagonetke.

 Deca slušaju izviđačice
Izviđačka radionica Saveza izviđača Srbije
Izvor: Jovana Cvetković

 _DSC8919.jpg Izvor: Jovana Cvetković

Cilj nam je da zdrav život, nauka i avanturizam deci budu zabavni i da ih usvoje kao način života. Iz tog razloga su i radionice drugog dana našeg malog festivala prilagođene tom cilju. Pogledajte šta vas sve očekuje u nedelju, 4. septembra.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka