Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yumama & Immo centar festival po meri roditelja i dece: Vikend pun zabave, smeha i korisnih saveta

Proteklog vikenda održan je Yumama & Immo centar festival za decu na kom su roditelji dobili mnoštvo stručnih saveta, a deca uživala u poučnim radionicama.

 YU Mama Izvor: Promo

Yumama festival za mame i bebe koji je održan proteklog vikenda je okupio veliki broj roditelja i dece svih uzrasta koji su uživali u sjajnom programu, animirani raznim kreativnim igrama, kao i muzikom ali i međusobnim druženjem. Dečija graja prolila se na platou ispred Immo Outlet Centra a njihov osmeh na licu pokazao je da su kućama otišli zadovoljni i puni elana.

Ipak kući nisu otišli zadovoljni samo mališani već i njihovi roditelji koji su dobili odgovore stručnjaka na pitanja o vaspitanju i zdravlju njihovih mališana. U savetovalištu su mogli da porazgovaraju sa logopedom, dr sci Natašom Čabarkapom koja je vrlo rado posvetila vreme svakom detetu i procenila njihov govorno-jezički razvoj i uz to deci ponudila zanimljive igre koje su korisne za govorno-jezički razvoj. Nakon razgovora sa ovom predivnom doktorkom roditelji su sa rešenim dilemama nastavili igru sa svojim mališanima.

Pedagog Nevena Tosković takođe je imala savete za sve roditelje, dok je Snežana Milovanović, diplomirani fizioterapeut imala posla sa najmlađim i najslađim posetiocima našeg festivala. Ona je pregledala brojne bebe i roditeljima dala savete o njihovom razvoju, pravilnom postupanju sa bebom i rešila dileme o izboru prvih bebinih igračkaka.

"VODAVODA vodica’" održala je dečiju kreativnu radionicu na kojoj su mališani pokazali svoje umeće u crtanju ali i rešavali lavirinte, a za svoj trud dobili su bili i nagrađeni zanimljivim poklonima, pa su sa ove radionice otišli ponosni na svoja dostignuća. Dok su kostimirani junaci Kroko Loko i Sirena Milena bili prava senzacija za mališane.

Frikom je za decu doveo Meda maskotu, koji je bio zadužen za brigu o deci, kao i osmesima koje je mamio sa dečijih lica svojim zagrljaljajima i nežnošću ali i poklonima koje svako dete voli. Sladoledom “Meda i Maličanstveni”, koji u sebi sadrži vešto skriveno povrće kao što su tikvica, šargarepa i karfiol. 

Pored zdravlja Yumama festival se pobrinuo i za edukaciju svojih najmlađih, a kao osoba od poverenja za tako važan zadatak je odabrana dečija spisateljica  Ana Dragović Drljević - autorka slikovnice za decu "Kako je Veka veštica zavolela bajku’". Koja je sa lakoćom okupila svu decu i zaokupila njihovu pažnju dok im je čitala o najlepšem svetu bajki.

Drugog dana festivala naši prijatelji Frikom i VODAVODA vodica privukli su još veću pažnju mališana koji su svoja nasmejana lica ukrašavali bojama pa su sa festivala kućama otišli mnogobrojni tigrići, mace, Spajdermeni i drugi junaci. I ovaj dan se mislilo na njihovo zdravlje pa su se između brojnih aktivnosti uz školicu sporta razgibavali i dobro zabavljali.

Roditelji su sa druge strane mogli da čuju brojne savete od Mirjane Marinković iz Power House Pilates, koja je dala savete za vežbe, ali mišljenja stručnjaka iz razvojnog savetovališta za decu i roditelje od Jasmine Vujović, Katarine Anđelković i Milice Lero.

Ono što je sigurno i najvažnije jeste da su oba dana festivala protekli u lepoj atmosferi, punoj muzike, zabave i radosnih lica. Deca su podstaknuta na razgibavanje i kreativnost, koja su na našu veliku radost rezultirala dobrim provodom i igrom iz koga su mnogo toga naučila sok su njihovi roditelji dobili prave savete od strane stručnih lica.

U nastavku možete pogledati delić pozitivne atmosfere sa događaja: 

 Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka