Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKA POSEĆENOST PRVOG REGIONALNOG FESTIVALA PASA SVIH RASA: Završen festival "Ulični psi" na Kalemegdanu

Vlasnici, ljubitelji pasa, kao i mnogobrojne kuce, su za vikend na Kalemegdanu posetili prvi regionalni festival pasa svih rasa pod nazivom "Ulični psi".

 LiveProduction2FestivalUlicnihPasa190622High-9223.jpg Izvor: Promo

Pored zabavnog dela, na festivalu se promovisala zaštita životinja, udomljavanje, a od stručnjaka ste mogli da saznate sve o odabiru, odgajanju i tretiranju pasa. Edukacija je bila važan deo ovog festivala pa je tako bilo nekoliko predavanja koja su učila decu i roditelje kako da postupaju sa životinjama, a na festivalu su bile i radionice o značaju životinja za negu dece sa posebnim potrebama.Tokom festivala Veterina Beograd i Pedigree su udomili preko 15 kuca i 4 mace.

 LiveProduction2FestivalUlicnihPasa190622High-9418.jpg Izvor: Promo

Veliko interesovanje je vladalo za Temptation takmičenje, čak 115 pasa je učestvovalo u izazovu koji su organizovali drugari iz Animal Rescue Srbija. Takmičenje koje je izazvalo najviše smeha kod publike koje pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan. A ukoliko ste želeli da ispitate koliko je spretan vaš pas mogli ste da učestvujete na Agalitie poligonu gde su treneri demonstrirali kako se savladavaju prepreke.

Ekipa Šnaucer Pinčer Klub Srbija  je organizovala reviju na kojoj su vlasnici svojih ljubimaca mogli da nauče od kinoloških sudija kako se pas izvodi na takmičenje. Revija je imala humanitarni karakter jer su se skupljala sredstva za fond organizacije Budi Human. Posetioci su mogli da čuju i vide kako se kuce pripremaju za izložbe. Oko 400 pasa je strpljivo poziralo ispred fotoaparata.

Posebna zanimljivost na festivalu je i dog spa na točkovima i kabina koja meri koliko glasno laje vaš pas. Mogli ste da se posavetujete sa veterinarima, da izaberete i raznu kozmetiku za ljubimce, aksesoare, a u ponudi su bili i slatkiši iz poslastičarnice za pse. A za ljubitelje vizuelnih umetnosti izlagači su pripremili profesionalno fotografisanje portreta pasa ali i njihovo oslikavanje. Izbor je bio raznovrstan i u broju proizvođača i distributera hrane. Najkvalitetnije za naše ljubimce.

 LiveProduction2FestivalUlicnipsi.jpg Izvor: Promo

Velika zahvalnost za Opštinu Stari Grad koja je pokrenula eko patrolu za uklanjanje nečistoće, kao i za Animal Rescue Srbija koji već dugo skreću pažnju na značaj životinja u svakodnevnom životu i edukuju decu kako bezbedno da se ponašaju u susretu sa psima na ulici.

Pored Beograda Festival će na jesen biti organizovan i gradovima regiona Skoplje, Podgorica, Zagreb, Sarajevo i Ljubljana. Verujemo da će ovaj porodični Festival postati tradicionalan, tako da vidimo se dogodine!

Promo

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka