Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

National Geographic KUTAK ZA DECU na manifestaciji 'Jevremova - ulica susreta'

Sreli smo se u 'Jevremovoj - ulici susreta' i bilo nam je veselo i zabavno. Dvorište Muzeja Vuka i Dositeja u nedelju je bilo ispunjeno vrednom i radoznalom decom.

 Nacionalna geografija radionice za decu5.jpg Izvor: Uroš Arsić

Na praznik Cveti, koji se obeležava 17. aprila, a koji je ujedno i slava gradske opštine Stari Grad, bila je organizovana tradicionalna manifestacija 'Jevremova - ulica susreta'. Na toj manifestaciji svoj KUTAK je imao i National Geographic.

Program je počeo u 12 časova monodramom "Moj otac Vuk Karadžić" koja je publiku upoznala sa pojedinostima iz života jedne od najznačajnijih ličnosti naše istorije.

 Dve devojke stoje ispred plakata za Nacionalna geografija radionice za decu
NatGeo KUTAK
Izvor: Uroš Arsić

Nakon predstave deca su osvežena Next sokićima i Rosa kids vodom, mogla da izaberu u kojoj radionici će dalje učestvovati.

 Sokići za decu
Next sokići spremni za decu
Izvor: Uroš Arsić

 Nacionalna geografija radionice za decu17.jpg Izvor: Uroš Arsić

 Nacionalna geografija radionice za decu23.jpg Izvor: Uroš Arsić

Članovi Centra za očuvanje tradicionalne kulture Desanka Đorđević u svom kutku su izložili nošnju iz svih delova Srbije o kojoj su deca mogla nešto da nauče, da je isprobaju i da se u njoj fotografišu za uspomenu.

 Nacionalna geografija radionice za decu15.jpg Izvor: Uroš Arsić  Nacionalna geografija radionice za decu7.jpg Izvor: Uroš Arsić

Deo National Geographic KUTKA bila je i škola za razvoj intelektualnih veština Brain'o'Brain koja je pripremila čak pet radionica osmišljenih tako da podstiču intelektualni i emotivni razvoj, finu i krupnu motoriku, socijalizaciju i komunikacijske veštine.

Od 14 do 17 časova deca su posvećeno bojila, crtala i pravila trodimenzionalne kreacije i origami figure na temu Uskrsa za stočićem posvećenom malim kreativncima.

Bila je tu i Flipsi radionica na kojoj su od Play Mais flipsija deca pravila razne predmete.

Brain'o'Brain je imao radionicu i za male graditelje na kojoj su deca radila i gradila sa konstruktorima; i mozgalice - radionicu na kojoj se uz abakus uči račinanje, a pomoću zagonetnih priča vežba mozak i umovanje.

Rekli smo vam na početku da su mališani tokom čitavog dana mogli da se osevežavaju Rosa vodom i Next sokićima, ali vam nismo rekli da ambalažu nismo bacali. Zajedno sa edukatorima iz Brain'o'Braina, na radionici "Od ambalaže do igračke" deca su pravila predmte po želji i na taj način, kroz igru, učila o ponovnoj upotrebi ambalaže, reciklaži i očuvanju prirode.

 Žuti okvir
Radionica Rosa/Next 'Od ambalaže do igračke'
Izvor: Uroš Arsić

Interesovanje dece je na našu radost zaista bilo ogromno! Sve radionice su bile ispunjene, ali naročita graja je nastala kada je u 13 časova započela i "Uskršnja potraga za jajima" u organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja. Mališani koji su bili prijavljeni na radionicu su poput vozića prolazili između posetilaca i devojaka koje su brinule da deca kad god požele dobiju Rosa vodu i Next sokiće, i rešavali zadatke kako bi došli do konačnog odgovora - gde su skrivena jaja.

 Nacionalna geografija radionice za decu12.jpg Izvor: Uroš Arsić

 Nacionalna geografija radionice za decu13.jpg Izvor: Uroš Arsić

 Nacionalna geografija radionice za decu16.jpg Izvor: Uroš Arsić

 Nacionalna geografija radionice za decu22.jpg Izvor: Uroš Arsić  Nacionalna geografija radionice za decu24.jpg Izvor: Uroš Arsić  Nacionalna geografija radionice za decu25.jpg Izvor: Uroš Arsić

 U 15 časova došlo je "Vreme za knjigu". Druženje sa autorkom knjige za decu Anom Dragović Drljević sa kojom su se deca preselila u neko drugo vreme, posetitila neke druge predele i upoznala pregršt novih likova.

 Nacionalna geografija radionice za decu28.jpg Izvor: Uroš Arsić  Nacionalna geografija radionice za decu26.jpg Izvor: Uroš Arsić  Nacionalna geografija radionice za decu.jpg
National Geographic tim
Izvor: Uroš Arsić  Nacionalna geografija radionice za decu27.jpg Izvor: Uroš Arsić

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka