Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrani pobednici konkursa "Žene u fokusu"

Petočlani žiri odabrao je četiri pobedničke od preko 1.500 pristiglih fotografija na konkursu za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji "Žena u fokusu", koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji i časopis National Geographic

 Picture1.jpg Izvor: Žene u fokusu

Konkursom "Žene u fokusu", Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija pozvali su autore da pošalju fotografije jakih žena koje ih svakodnevno inspirišu: majke, bake, sestre, supruge, lekarke, medicinske sestre, prodavačice, novinarke, aktivistkinje, glumice, psihološkinje, sportistkinje, itd. Konkursom želimo da skrenemo pažnju na sve žene koje nas svojom snagom, upornošću i kreativnošću svakodnevno inpirišu!

Ovaj konkurs je deo kampanje kojom se Delegacija EU u Srbiji pridružuje međunarodnoj kampanji "16 aktivizma protiv nasilja nad ženama" koja počinje danas, 25. novembra i završava se 10. decembra kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.

U kategoriji Najbolje fotografije građana i građanki nagrade su dobili:

1. mesto – Žena u muškom sportu, Dejan Valek (Novi Sad)

 Žena u muškom sportu
Žena u muškom sportu
Izvor: Dejan Valek

2. mesto – Draga Ljočić, Maja Medić i Čarna Radoičić (Novi Sad/Beograd)

 Draga Ljočić
Draga Ljočić
Izvor: Maja Medić i Čarna Radoičić

3. mesto – Najbolja, Igor Salinger (Beograd)

 Najbolja
Najbolja
Izvor: Igor Salinger

U kategoriji Najbolja fotografija EU projekta nagradu je dobila:

Tatjana Stojšić Petković, psihološkinja, organizacija Iz kruga Vojvodina, Novi Sad (fotograf Igor Mandić), projekat "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" koji sprovodi UN Women a finansira EU.

 Picture5.jpg Izvor: Igor Mandić

Najbolji radovi biće nagrađeni vaučerima za foto opremu, naime, pobednička fotografija biće nagrađena vaučerom za kupovinu foto opreme u vrednosti od 1.000 evra, drugo mesto će dobiti vaučer u vrednosti od 500 evra, vaučer u vrednosti od 300 evra biće dodeljen za treću nagradu, dok je za najbolju fotografiju EU projekta predviđena diploma.

Radove je ocenjivao žiri u sledećem sastavu:

Goranka Matić, fotografkinja i istoričarka umetnosti čija je retrospektivna izložba “Iskustvo u gužvi” ove godine održana u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu;

Aleksandar Kelić, docent, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu;

Igor Rill, urednik, National Geographic Srbija;

David Pužado, Belgrade Photo Month;

Daliborka Nikolić, EU komunikacije, EU info centar.

Pobedničke fotografije, kao i 16 fotografija koje su ušle u najuži izbor, biće objavljene u elektronskom izdanju naše publikacije na srpskom i engleskom jeziku. Svih 20 fotografija biće izloženo u javnom prostoru kada to epidemiološke mere budu dozvolile.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim učesnicima konkursa “Žene u fokusu”!

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka