Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paneli o veštačkoj inteligenciji za kraj manifestacije art+neuroscience

Završetak jednomesečne manifestacije art+neuroscience obeležiće dva panela posvećena temi veštačke inteligencije: u petak, 6. decembra, u Naučnom klubu akcenat će biti na preplitanju nauke i umetnosti i promišljanju veštačke inteligencije, ...

  Izvor: Foto: Becko bijenale / Noise Aquarium Collective / Promo

Manifestacija art+neuroscience pod sloganom „Svet iza očiju“, koja je ove godine posvećena neuronaukama kao aktivnom i dinamičnim poligonu savremenih istraživanja, prikazala je na nekoliko lokacija u Beogradu mogućnosti naprednih tehnologija i autentičnih kreativnih postupaka. Odabrani umetnici u saradnji sa naučnicima predstavili su svoje viđenje neuronauka i savremenih naučnih istraživanja i otkrića, ali i njihovog odnosa i uticaja na čoveka i društvo u celini.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Foto: Ivan Zupanc

U petak, 6. decembra, u 18 časova, u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, u Kralja Petra 46, biće organizovana panel-diskusija: art+science u doba veštačke inteligencije, koja će okupiti aktere domaće naučne i kulturne scene, uz gošću iz Muzeja primenjene umetnosti u Beču. Svako od panelista će iz svoje pozicije dati viđenje dometa art+science kolaboracija. 

Učesnici panela su: Marlis Virt (kustoskinja, Muzej primenjene umetnosti, Beč), Dobrivoje Lale Erić (rukovodilac projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije za Srbiju, CPN), doc. dr Milica Janković (Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu), Milan Ličina (predavač na Fakultetu za digitalne umetnosti, Metropoliten Univerzitet), dr Maja Ćirić (nezavisna kustoskinja), dok će razgovor moderirati Petar Laušević (koordinator projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije za Srbiju, CPN).

Author: Norbert Artner Software:Adobe Photoshop CC 2018 (Windows) Created: 2019:03:08 12:17:47
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Foto: Promo

U subotu, 7. decembra, u 12 časova, u Galeriji RTS Kluba (Hilandarska 2, ulaz iz Svetogorske ulice), Centar za promociju organizuje panel čije je tema kuriranje veštačke inteligencije. Kustoskinja Maja Ćirić će ovom prilikom razgovarati sa Marlis Virt (Marlies Wirth), kustoskinjom Muzeja primenjene umetnosti u Beču, uz osvrt na Bečko bijenale posvećeno promenama i budućnosti.  

Kombinujući u sebi umetnost, dizajn i arhitekturu, Bečko bijenale otvara nove pristupe centralnim pitanjima našeg vremena promovišući pozitivnu promenu u društvu. Bijenale je nastalo kroz shvatanje da živimo u novom vremenu u kome digitalna revolucija penetrira sve oblasti našeg života i time u osnovi menja našu civilizaciju. 

Author: Photographer: Radovan Dranga Copyright: Copyright:Radovan Dranga Software:Adobe Photoshop CC 2018 (Windows) Created: 2019:03:08 11:35:57
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Foto: Promo

Manifestacija art+neuroscience je prva programska aktivnost Centra kao inicijalnog partnera projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab - AI Lab). Nastao kao nastavak izuzetno uspešne saradnje u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke  (European Digital Art & Science Network - Art & Science) Evropska laboratorija veštačke inteligencije uključuje veći broj inicijalnih partnera iz Austrije, Slovenije, Irske, Španije i Srbije, uz nove institucije iz Francuske, Belgije, Danske, Holandije, Grčke i Gruzije.  

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka