Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatna priča koja je obišla svet: Pronađen vlasnik USB- a koji je progutao morski leopard

Misterija kako se jedan USB našao u zaleđenom uzorku izmeta morskog leoparda je najzad rešena, a priča je u najmanju ruku - neobična.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Prošle nedelje, svet je istovremeno bio iznenađen i zaintrigiran kada se priča o jednom USB-u neočekivano pojavila u naslovima.

Istraživači sa Nacionalnog instituta vode i atmosfere u Novom Zelandu (NIWA) sproveli su program proučavanja retkih morskih leoparda, a jedan od najboljih načina da se to uradi jeste proučavanje izmeta. Na osnovu stolice može se videti šta morski leopardi jedu, gde se kreću, kao i opšta slika o njihovom zdravlju. 

Jedan takav uzorak, koju su volonteri NIWA-e pronašli na plaži Oreti, prikupljen je pre godinu dana i bio zamrznut kako bi se sačuvao. Za proveru uzoraka potrebno je vreme, a tek prošle nedelje NIWA je na blogu objavila da su odmrznuvši uzorak pronašli prilično neočekivanu stvar - USB memoriju.

Međutim, možda još neverovatnije je to što je USB, nakon što su ga očistili, radio, a NIWA je potom objavila jedan snimak u želji da nađe vlasnika i verovali ili ne - cela priča se pojavila i na nacionalnoj televiziji.

Amanda Nali bila je iznenađena videvši svoj snimak na televiziji, jer nije čak ni primetila da je izgubila USB. 

Još neverovatnije, ispostavilo se da je ona bila jedan od dobroboljaca koji je sakupljao uzorke i poslao ga NIWA-i, potpuno nesvesna da se njen USB nalazi u izmetu.

Na svu sreću, USB joj je vraćen i može konačno da uživa u onome što je dotad na njega prebacila.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka