Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope (MAJE) osudila poziv na linč nedeljnika Zaman: Ovakvi napadi na medije krajnje su neprihvatljivi i opasni

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope (MAJE) pridružuje se reagovanjima Asocijacije za zaštitu nacionalnih štampanih medija Makedonije i Udruženju novinara Makedonije kojim se traži zaštita makedonske novine Zaman, koja sadržaj ...

  Izvor: Foto: Kurir

Zaman objavljuje dva izdanja - nedeljnu i mesečnu novinu. Naime, turska ambasada u Skopju nazvala je nedeljnik Zaman "terorističkim biltenom" što medijska udruženja ocenjuju kao skandalozan pokušaj linča na ovaj medij.

Ovakvo reagovanje ambasade Turske došlo je nakon što je u javnosti objavljeno da će list Zaman biti jedan od medija koji će dobiti finansijsku podršku Vlade Makedonije kroz projekat podrške štampanim medijima u ovoj zemlji.

MAJE, čiji je direktor Vuk Maraš,  smatra da su ovakvi napadi na medije krajnje neprihvatljivi i opasni, te da se svi subjekti moraju suzdržati od iznošenja ovakvih i sličnih kvalifikacija, pa i diplomatsko-konzularna predstavništva.

Sloboda štampe je pravo koje ne sme da ugrožava ili ograničava bilo koji subjekt ili instituticija.

Ovakvo targetiranje medija, protiv kojih se ne vodi bilo kakav krivični ili drugi proces, neprihvatljivo je u bilo kojoj demokratskoj zemlji.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka