Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobesneli Maks: Upoznajte čoveka koji je, da bi preživeo pustinju, od svog automobila napravio motocikl (VIDEO)

Tokom jednog od svojih mnogobrojnih putovanja u Maroko, Emil Lerej, kojeg još nazivaju i Pobesneli Maks, imao je nezgodu - slupao je svoj Citroen 2CV u sred pustinje. Shvativši da će uskoro da umre ukoliko nešta ne preduzme, odlučio ...

  Izvor: Foto; Youtube printscreen

Šta biste uradili kada bi vam automobil otkazao u sred pustinje, a ne postoji apsolutno niko ko bi vam pomogao? 

Verovatno biste počeli da paničite, smišljajući sve moguće načine na koje biste poslali S.O.S poruku. 

Međutim, Emil Lerej je u takvoj situaciji sam sebi bio dobra vila. Ne trošeći vreme na paniku, Emil je u marokanskoj pustinji sa svojih 10 prstiju pretvorio svoj automobil u motocikl!

Robinzon sa Budelija: Upoznajte čoveka koji već 28 godina živi sam na ostrvu

Ipak, nije sve bilo tako jednostavno kao što zvuči, objašnjava Emil, mehanički mađioničar čija je priča o neverovatnom opstanku u pustinji šokirala svet.

Francuz koji je proputovao kroz nekoliko pustinja, 1993. godine odlučio je da proživi još jednu avanturu, te je otišao na vožnju svojim Citroenom 2CV od grada Tanta u Egiptu u smeru marokanske pustinje. Međutim, stvari nisu išle onako kako se nadao.

Nakon što je sišao s asflatiranog puta u Egiptu, Emil je slupao svoj automobil ostavši zaglavljen usred ničega, nekoliko desetina kilometara od prvog naseljenog mesta. Shvativši da će uskoro da umre ukoliko nešta ne preduzme, odlučio je da napravi improvizovani motocikl od svog uništenog automobila.

Naoružan strpljenjem, vremenom i alatom, Emil je započeo transformaciju svog automobila u sred najveće pustinje na svetu.

Saznajte i Zašto je Danakilska pustinja jedno od najokrutnijih mesta na Zemlji?

Najpre je skinuo karoseriju, kojom se koristio kao skloništem za vreme oluje. Radeći po jakom suncu u košulji s kratkim rukavima, sam je izradio rukave od para čarapa, pa je nastavio da radi na svom "motoru".

Svojim genijalnim inženjeringom uspeo je da zadnji branik automobila pretvori u sedište, skrati šasiju i smesti motor i menjač u sredinu, stvarajući tako vozilo koje bi moglo da se  vozi dovoljno dugo da ga izbavi iz opasnosti.

Čini se gotovo nemogućim da je neko uspeo da sastavi motor usred pustinje, bez električnih alata, bez bušilice, opreme za zavarivanje, a Emil je za 12 dana mukotrpnog rada uspeo da stvori vozilo na dva točka koristeći se samo šrafenjem tih delova zajedno.

Tokom jednog od svojih mnogobrojnih putovanja u Maroko, Emil Lerej, kojeg još nazivaju i Pobesneli Maks, imao je nezgodu - slupao je svoj Citroen 2CV u sred pustinje. Shvativši da će uskoro da umre ukoliko nešta ne preduzme, odlučio je da napravi improvizovani motocikl od svog uništenog automobila.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka