Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Istražuj kroz noć, u znanju je moć": Ulice starog Beograda u Naučnom klubu

Centar za promociju nauke u Noći istraživača, u petak, 28. septembra, u Naučnom klubu Beograd organizuje besplatnu šetnju kroz ulice Beograda kako su izgledale u prošlosti

  Izvor: Foto: promo

Pod sloganom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“, Evropska noć istraživača ove godine poziva sve posetioce u naučnu avanturu u više od dvadeset gradova širom Srbije. Centar za promociju nauke je jedan od partnera u ovom uzbudljivom događaju čiji su  svi sadržaji besplatni. 

Evropska Noć istraživača, trinaesta po redu, ove godine održava se u petak, 28. septembra, od 17 časova do ponoći, u dvadeset sedam zemalja uključujući i Srbiju, a deo naučne zabave počeće već u ponedeljak, 24. septembra. U Bečeju, Kikindi, Šapcu, Smederevu, Ranovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Nišu, Leskovcu i Novom Pazaru evropska noć istraživača traje čitave nedelje. 

U Naučnom klubu Beograd Centra za promociju nauke, na adresi Kralja Petra 46, Beograđani će u samoj noći, u petak, 28. septembra, imati priliku da prošetaju ulicama svog grada kakve dosad nisu videli – zahvaljujući UV svetlu! Kroz alternativnu fotografsku tehniku cijanotipije otkriće građevine, spomenike, razne objekte, kuće i kafane koji su nekad oplemenjivali duh starog Beograda, a kojih danas nema na tim istim lokacijama.

Evropska Noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa „HORIZONT 2020“, koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri. Sva naučna dešavanja realizuju se kroz tri projekta, a Centar za promociju je partner na dva od njih (ReFocuS 2.0  - The Road to Friday of Science i ReConNeCt (Research, Connections, Networks and Culture).

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka