Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prava istina o Edvardu Mordrejku, čoveku sa dva lica

Priča o Edvardu Mordrejku je jedna od najpopularnjiih urbanih legendi na internetu. Navodno je u pitanju Englez koji je živeo u 19. veku, a koji je rođen sa specifičnom anomalijom - drugim licem na potiljku.

  Izvor: Foto: YouTube Printscreen

Mediji širom sveta već godinama izveštavaju o izvesnom Edvardu Modrejku, Englezu koji je živeo u 19. veku, a koji je rođen sa specifičnom anomalijom - drugim licem na potiljku.

Priča je ponovo dobila na značaju kada je Fejsbuk stranica "Pictures In History", koju prati tri miliona ljudi, nedavno objavila fortografiju na kojoj je, navodno, prikazana upravo Edvardova lobanja.

Možda će vas zanimati i:

Za razliku od profesora Kvirela, izmišljenog lika iz serije knjiga o Hariju Poteru, druga Edvardova glava nije mogla da govori. Međutim, post tvrdi da je neminovno da je drugo lice bilo u stanju da "se smeje, plače i da proizvodi čudne zvuke".

Post takođe tvrdi da Edvard više nije mogao da izdrži i da je u 23. godini života počinio samoubistvo.

Fotografija zapravo nije nikakva novost, u pitanju je samo malo izmenjena verzija urbane legende. 

Možda će vas zanimati i:

Prva, široko rasprostranjena verzija ove priče potiče iz časopisa "Anomalije i kurioziteti medicine", iz oktobra 1896. godine.

"Na poleđini glave bilo je još jedno lice, lice prelepe devojke", navodi se u tekstu.

Međutim, nakon detaljne analize, Muzej obmana (Museum of Hoaxes) je došao do otkrića da je tekst iz medicinskog časopisa kopija članka iz časopisa "The Boston Sunday Post", koji je takođe u to vreme pisao o ženi koja je polu čovek, polu kraba, kao i o pauku veličine čoveka. 

Bez drugih izvora koji opisuju Mordrejka, a kamoli medicinskih dokaza, oni zaključuju da je Edvard zapravo plod mašte kolumniste i pisca naučne fantastike, Čarlsa Lotina Hildreta, koji je zaslužan za brojne obmane u to vreme.

Takođe, fotografija lobanje iz pomenutog posta je zapravo skulptura umetnika Evarta Šindlera koju ju je napravio inspirisan legendom o Edvardu Mordrejku, piše Iflscience.

Priča o Edvardu Mordrejku je jedna od najpopularnjiih urbanih legendi na internetu. Navodno je u pitanju Englez koji je živeo u 19. veku, a koji je rođen sa specifičnom anomalijom - drugim licem na potiljku. Istina je, ipak, sasvim drugačija...
Izvor: YouTube

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka