Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva zemlja u svetu koja je formirala Ministarstvo za usamljene

Usamljenost po ljudski organizam ima štetu jednaku pušenju 15 cigareta, a kako bi rešila ovaj sve veći problem današnjice, jedna evropska zemlja prva je u svetu koja je osnovala Ministarstvo usamljenosti.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U Velikoj Britaniji je formirano Ministarstvo za usamljene, a na čelo ministarstva imenovana je Trejsi Krouč, zastupnica Konzervativne stranke.

U saopštenju iz Vlade Velike Britanije saopšteno je kako će se ovo ministarstvo, u saradnji sa nevladinim sektorom, boriti sa problemom usamljenosti i socijalne izolacije. Navedeno je takođe kako če Nacionalna kancelarija za statistiku (ONS) oformiti sistem sa merenje stepena usamljenosti.

Naglašeno je takođe kako su temelji za ovo ministarstvo postavljeni radovima zastupnice Radničke partije Džo Koks, koja je ubijena 2016. godine.

Pogledajte i Najusamljeniji kit na svetu

"Usamljenost je nažalost jedna tužna stvarnost za mnoge ljude u modernom svetu. Želimo da se borimo sa ovim problemom kako bi ga usamljeni mogli prevazići, odnosno kako bi imali sa kim da podele ono što misle. Džo Koks je osoba koja je uspela otkriti na kojem nivou je usamljenost u našoj zemlji i svoj život je posvetila tome da pomogne tim ljudima", poručila je premijerka Velike Britanije Tereza Mej.

Pogledajte i Jedina zemlja na svetu u kojoj postoji Ministarstvo sreće

Nova ministarka za usamljene istakla je kako će se ministarstvo posvetiti usamljenima svih starosnih dobi i dodala:

"Pomoći ćemo milionima ljudi u Velikoj Britaniji koji pate od usamljenosti i na taj način ćemo se odužiti i Džo", poručila je Crouch.

Pogledajte i Smrtonosne navike: Pet stvari koje su štetne koliko i pušenje

Britanska zdravstvena organizacija (NHS) je prošlog meseca objavila kako usamljenost u zimskom periodu može biti smrtonosna.

U izveštaju koji je takođe objavljen prošlog mesca navodi se kako usamljenost po ljudski organizam ima štetu jednaku pušenju 15 cigareta.

Pretpostavlja se da usamljenost u Velikoj Britaniji oseća oko devet miliona stanovnika.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka