Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAPA: U kojim evropskim zemljama se najviše radi?

Mapa, napravljena na osnovu najnovijih podataka Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, prikazuje broj radnih sati na nedeljnom nivou. Evo ko su najveći radnici u Evropi...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kartograf, lingvista i matematičar Jakub Marijan kreirao je mapu koja pokazuje koliko zaposleni u svakoj zemlji Evrope, osim balkanskih zemalja i severoističnog dela, provode nedeljno na poslu.

Kako njegova statistika uključuje i radno vreme na povremenim poslovima, brojevi su niži od 40, koliko je u nekim državama normalni nedeljni radni broj sati.

Na osnovu njegovih podataka najviše nedeljno rade Grci (39 sati), zatim Rusi (38 sati), pa Letonci i Poljaci sa 37 sati, piše Independent.

Pogledajte i MAPA: 20 najtolerantnijih zemalja na svetu (i 20 najmanje tolerantnih)

Sa druge strane, ubedljivo najmanje vremena na poslu provode Nemci (26 sati), zatim Šveđani i Holanđani (27 sati), a nakon njih Francuzi (28 sati). Kada je reč o drugim zemljama sveta, izvan Evrope, čini se da Meksikanci rade najviše (43 sata), više i od Japanaca (33 sata).

Martijan je objavio podatke još nekih zemalja, pa za one zemlje koje već nisu navedene, lista izgleda ovako: Kanada 33, Amerika 34, Novi Zeland 34, Izrael 36, Čile 38 i Koreja 40.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka