Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska medijska elita oduševljena Adrija Medija Grupom

Urednici najuticajnijih evropskih medija, čiji su domaćini najveća srpska medijska kuća Adrija Medija Grupa i Magazin Njuzvik Srbija, po prvi put su se okupili u Beogradu kako bi razmotrili najznačajnije evropske teme kojima će ...

  Izvor: Foto: Zorana Jevtić

Evropska istraživačka mreža (EIC), koja redovni godišnji sastanak održava u našoj kompaniji, okuplja vodeće nezavisne evropske medije. Ova grupa osnovana je da bi sprovodila istrage o najvažnijim temama isključivo iz sopstvenih sredstava, bez ikakvih donacija i finansijske podrške nevladinog sektora ili drugih organizacija.

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača ove mreže, a kao lider u regionu srpski Njuzvik će u predstojećem periodu u okviru evropske mreže formirati i voditi Balkansku istraživačku mrežu.

Evropsku istraživačku mrežu, osim srpskog Njuzvika, čine nemački Špigl, belgijski Le Soar, španski El Mundo, danski Politiken, britanski Sandej tajms, francuski Mediapart, Rumunski centar za istraživačko novinarstvo, austrijski Falter i italijanski Lespreso. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih evropskih tema.

Trideset urednika ovih najrespektabilnijih medija Evrope sa redakcijom magazina Njuzvik Srbija, ali i urednicima i novinarima ostalih izdanja Adria Media Grupe, tokom dvodnevne posete razmenjuje iskustva i ideje za buduće istraživačke projekte..

Copyright: Software:Adobe Photoshop CS5.1 Windows Created: 2017:03:02 18:27:35
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Foto: Zorana Jevtić

Alfred Weinzierl, zamenik glavnog urednika nemačkog Špigla: Divim vam se!

-Zadivljujuće je sa koliko ambicije i posvećenosti rade ljudi iz redakcije Njuzvika i ostali zaposleni u vašoj kompaniji. Divim vam se, s obzirom na to da se suočavate s daleko većim problemima u radu nego mi u Nemačkoj. Impresioniran sam vašim prostorijama i ljudima koji ovde rade.

Copyright: Software:Adobe Photoshop CS5.1 Windows Created: 2017:03:02 18:27:50
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Foto: Zorana Jevtić

Vitorio Malaguti, zamenik glavnog urednika italijanskog Lespresa: Zajedno smo jaki!

 - Veoma sam sa srećan što imam priliku da posetim ovako veliku medijsku kuću i vidim kako rade mediji u Srbiji. Vidim da imate i probleme, ali da ih efikasno rešavate. Dobro ste organizovani. Imate odlične kadrove za onlajn izdanja, a budućnost je u integraciji veba i printa. Slično je i kod nas u Italiji. Znamo da Njuzvik nailazi i na poteškoće i zato moramo da budemo zajedno jaki i da se podržavamo međusobno.

Copyright: Software:Adobe Photoshop CS5.1 Windows Created: 2017:03:02 18:27:43
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Foto: Zorana Jevtić

Paula Molina, urednik u španskom El Mundu: Impresionirana sam vašom kompanijom

 - Adria Media Group je ogromna kompanija, iznenađena sam jer je broj tema koje obrađujete u vašoj izdavačkoj kući neverovatno širok. Impresionirana sam sprektrom oblasti koje uspevaju da pokrivaju vaša izdanja.

Author: Copyright: Software:Ver.1.02 Created: 2017:03:02 09:17:16
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Zorana Jevtić

Milorad Ivanović, glavni urednik magazina Njuzvik Srbija: Ispunjavamo evropske standarde

 - Okupljanjem članova evropske istraživačke mreže u našoj kompaniji pokazali smo da naša redakcija i izdavačka kuća AMG, mogu da zadovolje najviše standarde koje postavljaju evropski mediji poput Špigla, El Munda, Lesoara. To je znak da idemo u pravom smeru. AMG je jedan od vodećih članova EIC. Trenutno radimo na tri velika istraživanja o kojima će čitaoci Njuzvika i Kurira moći da čitaju u maju, junu i oktobru.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka