Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Urednici najuticajnijih evropskih medija gosti Adria Media Grupe

Urednici najuticajnijih evropskih medija gosti su Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija.

 Izvor: Foto: Zorana Jevtić

Redovni godišnji sastanak evropske istraživačke mreže EIC na kom su se okupili urednici nemačkog Špigla, belgijskog Le soara, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih vodećih medija u Evropi danas se održava u prostorijama Adria Media Grupe.

Author: Copyright: Software:Ver.1.02 Created: 2017:03:02 09:14:56
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Zorana Jevtić

Ova istraživačka mreža okuplja vodeće nezavisne evropske medije i formirana je sa ciljem da bez ikakvog uticaja sa strane i donacija , isključivo iz sopstvenih sredstava finansira istraživanje najznačajnijih priča na tlu Evrope.

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača ove mreže, a novinari i urednici srpskog Njuzvika od prošle godine rade rame uz rame sa evropskim kolegama na istraživanju najznačajnijih priča. Srpski Njuzvik će kao regionalni lider u predstojećem periodu u okviru evropske mreže formirati i voditi Balkansku istraživačku mrežu.

Author: Copyright: Software:Ver.1.02 Created: 2017:03:02 09:15:17
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Zamenik glavnog urednika Špigla, Alfred Weinzierl Foto: Zorana Jevtić

Kao domaćin sastanka evropske mreže, redakcija magazina Njuzvik Srbija, ali i urednici i novinari ostalih izdanja Adria Media Grupe, imaće priliku da u naredna dva dana razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke projekte sa 30 kolega iz najrespektabilnijih listova u Evropi.

Author: Copyright: Software:Ver.1.02 Created: 2017:03:02 09:17:16
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Zorana Jevtić

Mreža European Investigative Cooperation, nastala je na inicijativu nemačkog nedeljnika Špigl, i osim srpskog izdanja Njuzvika, čine je predstavnici belgijskog Le Soara, španskog El Munda, danskog Politikena, britanskog Sandej tajmsa, Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo, austrijskog Faltera i italijanskog Lespresa. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih tema na tlu Evrope.

Author: Copyright: Software:Ver.1.02 Created: 2017:03:02 09:19:22
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Zorana Jevtić

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka