Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10. Festival nauke: Naučna zabava za čistu desetku!

Jubilarni deseti Festival nauke, koji se od 15. do 18. decembra održava na Beogradskom sajmu, za četiri dana, okupiće više od 600 naučnika i naučnih demonstratora koji će predstaviti 53 premijerne naučne postavke, 6 gostujućih trupa ...

 Izvor: Foto: promo

Slogan ovogodišnjeg Festivala nauke “Čista desetka” obećava najbolju naučnu zabavu do sada i to u halama 3 i 3a kao i spektakularne naučne šou programe u hali 11, posebnu zonu posvećenu Nikoli Tesli, Ekspertinejdžer zonu kao i Malu zonu.

Software:Adobe Photoshop CC 2015.5 (Macintosh) Created: 2016:12:08 12:16:04
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Fizička hemija Foto: Promo

Kroz interaktivne postavke pod nazivom Nauka bez prestanka u hali 3, posetioci Festivala nauke dobiće priliku da saznaju kako se dokazuje prisustvo bioloških tragova, otkrivaju falsifikati, detektuje droga i oprobaju se u pravom detektivskom poslu kao CSI istražitelji. Šta je dendrohronologija, šta je hrana budućnosti, i koja su to najopasnija mesta za život na svetu, da li su biljke zaista inteligentne, kako je to na svojoj koži osetiti razliku između ekvatorijalne, pustinjske i subpolarne klime, jesu samo neka od pitanja koja će svoj interaktivni odgovor dobiti na 10. Festivalu nauke. I to nije sve, erupcije vulkana, naizgled spontane promene boja, plamen koji gori ali ne sagoreva predmete, boje u fizičkoj hemiji, tardigrade – jedini poznati organizmi koje su preživele deset dana u svemiru, i još mnogo zanimljivog, iskustvenog i naučno-zabavnog.

Generalni sponzor Festivala nauke četvrti put za redom, kompanija NIS, na ovogodišnjem naučnom druženju predstaviće interaktivnu priču o evoluciji energije, a na postavci posetioce očekuje i bina na kojoj će publiku eksperimentima impresionirati domaća naučno- festivalska zvezda – Milan Popović

Software:Adobe Photoshop CC 2015.5 (Macintosh) Created: 2016:12:08 13:03:32
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Milan Popović Foto: Promo

Čemu služi imuni sistem, koje su sličnosti između oka i fotoaparata, koje blago naučne zabave se krije u jednom školskom rancu i zašto se najbolje uči kroz igru jesu tajne duboko čuvane, ali i spremne za razotkrivanje u zoni Ekspertinejdžera na galeriji hale 3!

Mala zona, poseban deo hale 3, posvećen najmlađim posetiocima Festivala nauke, jeste deo u kome će mlađani radoznalci moći da sviraju na hrani, saznaju zašto je kuhinja dobar poligon za prve eksperimente, kako da dobiju struju iz povrća i šta su to automatoni.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka