Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte kako je evolucija menjala ljudsko lice (VIDEO)

Kanal Kick Creations je na sajtu YouTube predstavio istoriju ljudskog lica tokom šest miliona godina kroz samo 90 sekundi.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ovaj video je nastao na osnovu crteža paleoumetnika Džona Gruha, koji je proučavao fosile i koristio različite tehnike skiciranja kako bi stvorio predstavu o evoluciji ljudskog lica. Detaljnijim proučavanjem evolucije, Gruh se bavio u svojoj knjizi “Oblikovanje čovečanstva”. On pokušava da, na osnovu nauke, umetnosti i mašte, predoči kroz koje promene je prošla naša vrsta. 

Saznajte i: Kako će ljudska vrsta izgledati za hiljadu godina?

Za veoma kratko vreme, ovaj video je postao glavna tema raznih debata na mnogim forumima naučnika, a komentari su bili različiti - od pohvala do kritike da se radi o rasističkom portretu čoveka.

Pogledajte i:Kako smo izgubili tamnu boju kože?

Jedan od zanimljivijih komentara glasi: “Ne razumem zbog čega se preskače s ranog čoveka na belca? Zar nije trebalo da se pojavi i čovek afričkog porekla budući da je bela rasa izvedena? Moglo se čak i ostati na čoveku Afrike.”

Drugi ga, međutim, hvale ističući: “U našim korenima se krije i neandertalac, tako da nema smisla ubacivati i čoveka afričkog porekla. Afrikanci nisu ostavljali svoju zemlju i nisu se ukrštali s neandertalskim stanovništvom. To bi značilo da Afrikanci nemaju nikakve veze sa neandertalcima.”

Otkrijte i: Dokaz ljubavi između neandertalke i homosapijensa

Kanal Kick Creations je na sajtu YouTube predstavio istoriju ljudskog lica tokom šest miliona godina kroz samo 90 sekundi.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka