Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neočekivane reakcije na varvarstvo Islamske Države

Egipatski fotograf Džonatan Rašad otkrio je da porodice obezglavljenih ljudi nisu nesrećne koliko je očekivao. Razlog za to: njihovi najvoljeniji postali su "mučenici".

  Izvor: Foto: REUTERS/Social media via Reuters TV

Rašad je stigao u prašnjavi egipatski grad Al Aur dva dana nakon što je na video-snimku koji je objavila Islamska Država prikazano obezglavljivanje 13 njegovih stanovnika. Žrtve ovog grada bile su deo grupe koptskih hrišćana koje je Islamska Država obezglavila nakon što ih je kidnapovala iz spavaonica za strane radnike u Libiji. 

Pogledajte i: Islamistički propovednik poziva na rušenje egipatske Sfinge i piramida

Rašad, dvadesettrogodišnji dokumentarni fotograf, morao je da dođe u uglavnom koptski Al Aur, južno od Kaira, kako bi zabeležio portrete ožalošćenih članova porodice. Međutim, ono što je otkrio iznenadilo ga je. Na ideju da se uputi do porodica došao je nakon što je video da su se svi mediji usredsredili na sahrane. Želeo je da vidi šta se dešava nakon sahrana, jer su one samo trenutak, dok se nova realnost ovih smrti obrušila na njihove porodice.

Saznajte i: Islamska Država raznela istorijski zid čuvene Ninive

Grad je, u suštini, selo, uglavnom nastanjeno farmerima i građevinskim radnicima - veoma tradicionalno, s ručno pravljenim kućama, kokoškama i neasfaltiranim putevima, tako da je Rašad bio poprilično neodlučan da izvadi svoju kameru. Budući da su fotografisanje i pitanje za dozvolu za fotografisanje dve različite stvari, nije želeo da bude nepristojan ili uvredljiv. Zato je najpre razgovarao sa sveštenicima, gde ga je jedan od njih povezao sa momkom od 14 godina koji je poznavao sve porodice.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka