Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs za izlaganje fotografija na prvom Balkanskom Bienalu Arhitekture

Balkanski Arhitektonski Bienale, Asocijacija Srpskih Arhitekata i National Geographic Srbija pozivaju vas da se priključite konkursu…

 Izvor: Foto: promo

Fotografije će biti izložene na provm Balkanskom Bienalu Arhitekture, koji će se održati od 25. maja  do 09. juna 2013. godine, u paviljonu Cvijeta Zuzorić i na Malom Kalemegdanu u Beogradu.

Cilj konkursa je uvid u stanje života u gradu i sve jasnije kontraste urbanih sredina. Fotografije treba da predstavljaju „presek“ (interSECTION) stanja.

TEMA

Tema prvog Balkanskog Bijenala je „Presek.“ (interSECTION).

Presek ne mora da bude jedna zamišljena linija koja deli, već čitav jedan prostor može biti „presek,“ mesto gde se susrećemo sa trenutnim stanjem, odnosno trenutnom situacijom.

CILJ

Prezentacija različitih vidova života u gradu, raslojavanje i kontrasti na koje nailazimo u svakodnevnom životu u gradu, slojevitost stanovništva u gradu i na margini grada. Akcenat je na društvenom kontekstu u okviru grada i gradske arhitekture, sa aktuelnim problemima u društvu.

IZLOŽBA

Pored glavne izložbe arhitekture i paviljonskog dela, gde se posetioci upoznaju sa državama učesnicama preko trodimenzionalnih postavki u prostoru, izlagački deo fotografija biće u okviru Paviljona Cvijete Zuzorić.

PROPOZICIJE:

-Učesnici konkursa mogu biti svi punoletni građani koji se bave fotografijom, bilo da su amateri ili profesionalni fotografi. Uslov je samo da fotografije odgovaraju temi. 
-Učesnici su u mogućnosti da prikažu svoje viđenje zadate teme, kroz različite uglove posmatranja i doživljaja iste teme.
-Učesnik ima pravo da pošalje do tri fotografije, a žiri ima pravo da izvrši selekciju pristiglih radova za izložbu i prateće publikacije. Potrebno je da učesnici konkursa uz fotografiju dostave i izjavu da su saglasni da im se fotografija javno objavi bez naknade.

ROKOVI

Konkurs je otvoren do kraja aprila 2013. godine.

DOSTAVA RADOVA

Potrebno je dostaviti tri fotografije kao JPEG fajl, 300dpi, 20x30cm. Uz fotografije dostaviti i naziv fotografije, mesto gde je fotografija snimljena i ime i prezime autora.  Autori izabranih fotografija će biti kontaktirani za dodatne informacije o izlaganju fotografija.

Radovi se dostavljaju putem i-mejla ([email protected]), do kraja aprila 2013.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Priroda

Nauka