Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako provesti jedan dan u Pećincima?

Jesenji dani su idealni da posetite Obedsku baru, očuvane etno kuće i Muzej hleba koji se nalaze samo 25 kilometara od srpske prestonice

  Izvor: Foto: Shutterstock

10.00

Jesen je najlepše vreme da se poseti Obedska bara. U specijalnom rezervatu prirode tokom jeseni ptići su porasli i spremaju se za odlazak na jug. Pored katamarana i čamaca, mogu da se iznajme i bicikli, pišu Novosti.

Otkrijte i Kako da provedete jedan dan u Zrenjaninu?

12.00

Muzej hleba u Pećincima je nezaobilazna tačka. Može se videti žrvanj, stari mikser, obredni hlebovi i kapela hleba. Ulaznica je 250, a za decu 200 dinara.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Zorana Jevtić

13.00

U Donjem Tovarniku, u dvorištu Lovačkog doma, nalazi se zanimljiva svinjarska koliba. Napravili su je lovci od blata, slame i pruća po ugledu na pretke koji su se bavili svinjarstvom.

14.00

Aksentijev kućerak zvanično je najstarija seljačka kuća iz XVIII veka. Od raznih etno-kuća razlikuje se po tome što ima originalan raspored prostorija sa otvorenim ognjištem, staru sušaru, nekadašnji šporet i ogromno gnezdo roda na odžaku.

15.00

U Kupinovu, u malom ambijentalnom raju koji čini devet starih kuća, uživaće i deca i odrasli. Ovde se nalazi etno-kuća porodice Putnik, koja je do danas ostala nepromenjena. Pored kuće je Crkva Svetog Luke, najstarija pravoslavna bogomolja u Vojvodini.

Saznajte i Kako provesti jedan dan u Sremskim Karlovcima?

17.00

Ostaci srednjovekovnog utvrđenja Kupinik najlepši su u jesenjem smiraju dana. Na mestu manastira Obed iskrcali su se majka Angelina i njeni sinovi, a od dereglije odmah su napravili crkvu. Ovde su boravili despot Stefan, Đurađ Branković i Zmaj Ognjeni Vuk. Nažalost, Turci su je osvojili 1521. godine. Ovde je tri noći proveo sultan Sulejman.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka