Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Asturije preko Andaluzije i Kanarskih ostrva - 6 najlepših plaža u Španiji prema mišljenju stručnjaka

Duž obala Španije rasprostire se bezbroj plaža, ovov su neke od najlepših prema mišljenju stručnjaka National Geographic Travel-a.

 Кudiljero_1213061941.jpg Izvor: Shutterstock

Ukupno 7.905 kilometara obale u Španiji je okupano Sredozemnim morem i Atlantskim okeanom. Važno je istaći da te obale u svakom geografskom području imaju drugačije geološke, klimatske i kulturne uslove. Stoga je nemoguće ne pronaći idealnu plažu, čak i ako ste najzahtevniji turista. 

Stručnjaci National Geographic Travel-a sastavili su spisak najlepših plaža u Španiji, s tim da svaku od njih krase drugačije karakteristike: 

6. Genoveses u Andaluziji 

Grad Almerija je jedno od onih mesta koje imaju sreće da i pored urbanizacije i modernizacije ima gomilu netaknutih plaža u svojoj okolini. Jedna od njih je i Genoveses, u prirodnom parku Кabo de Gata: zaliv jedinstvene lepote koji je vremenom postao mesto na kom su snimljeni brojni filmovi. Bez sumnje, to je jedna od najboljih plaža u Andaluziji, sa dinama finog zlatnog peska i bogatom faunom koja je okružuje. 

5. Ojambre i la Rabija u Kantabriji

U neposrednoj blizini prirodnog parka Ojambre, nalazi se jedna od najboljih plaža u Кantabriji. Dva kilometra belog peska i prelepog polja dina za uživanje u morskim pejzažima Кantabrije je upotpunjeno prisustvom peščanog spruda - iz la Rabije, jednu od najlepših uvala na svetu. Pored toga, kada zaduvaju vetrovi ona postaje jedna od najboljih plaža za surfovanje u ovom regionu.

4. Kala Grandanela u Alikanteu

Ova plaža je nesumnjivo najlepša u Alikanteu, ali i jedna od najlepših u čitavoj Španiji. Šetnja u ranim jutarnjim časovima po ovoj plaži pruža idealnu priliku da uživate u morskom vazduhu, dok zvuk talasa i krckanja šljunka pod nogama, stvara prijatan osećaj. Do nje se stiže putem iz obližnjeg Havea koji prolazi kroz šume La Granadela i završava se u Кabo de Nau. 

3. Papagajo na Kanarskim ostrvima

Zaštićene od severoistočnih vetrova, na obali del Rubikon, koja se nalazi na jednom od Kanarskih ostrva po imenu Lanzarote - prostiru se plaže Punta Papagajo, sa zlatnim peskom i mirnim vodama. U njihovoj blizini nalazi se i park prirode Los Ajačes, i do njih se može stići preko Punta Blanca, peške ili biciklom.

2. Kalo de Mort u Galiciji

Oblikom koji podseća na školjku i smaragdnim vodama, ova plaža na ostrvima Sies jedna je od najlepših u Rias Baikasu. Povezana je peščanim sprudom sa plažom Figueiras, još jednim galicijskim blagom. Ostrva su deo Nacionalnog parka Atlantskih ostrva, do kojih se može doći brodom iz Viga.

1. De Silencio u Asturiji

Nalazi se u zaštićenom području zapadne obale Asturije, a to znači da je okruženje divljeg peščanog spruda, uokvirenog između stenovitih padina i litica prekrivenih zelenilom. Ukoliko se uputite ka njoj zaboravite na barove ili ležaljke. Ali i na tišinu, koja je razbijena talasima. 

Možda će vas interesovati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka