Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSC CRUISES JE U KOPENHAGENU ZVANIČNO IMENOVAO NAJNOVIJU PERJANICU SVOJE FLOTE

MSC EURIBIA je obeležio značajan korak napred prema cilju kompanije – NETO NULTOJ EMISIJI DO 2050. GODINE.

 MSC EURIBIA ARRIVES IN COPENHAGEN PRIOR TO HER NAMING CEREMONY ON THE 8TH OF JUNE.jpg Izvor: Promo

MSC Cruises je zvanično imenovao željno iščekivanu novu perjanicu flote - MSC Euribia, brod za kružna putovanja s energetski najefikasnijim dizajnom ikad.

Svečana ceremonija imenovanja održana je u Kopenhagenu, u čast njegovog tradicionalnog pomorskog nasleđa, a svečanost je vodila danska televizijska voditeljka, glumica i model – Sara Grunevald.

Ovo je drugi brod flote MSC Cruisesa s pogonom na LNG koje je najčišće brodsko gorivo trenutno komercijalno dostupno u većim razmerama. Brod takođe može da se pohvali savremenom tehnologijom zaštite okoline uključujući napredne brodske sisteme za obradu otpadnih voda i sistem upravljanja otpadom. Dizajniran sa budućnošću na umu što omogućava jednostavno uvođenje budućih inovacija u održivosti poput ugljenično neutralnih sintetičkih i drugih alternativnih goriva čim budu dostupna u većim količinama.

 MSC Cruises CEO Gianni Onorato speaks at the MSC Euribia Naming Cermeony
MSC Cruises CEO Gianni Onorato govori na imenovanju MSC Euribie
Izvor: Promo, Ivan Sarfatti  MSC Euribia Naming Ceremony, Sophia Loren, Godmother
MSC Eurobia ceremoniji imenovanja prisustvovala je i Sofija Loren, kuma broda.
Izvor: Promo, Ivan Sarfatti

Očekuje se da će MSC Euribia predstavljati energetski najefikasniji dizajn broda za kružna putovanja na svetu u vreme svog prvog pridruživanja floti. Tokom svoje premijerne plovidbe, MSC Euribia će je putovao od Sen Nazera do Kopenhagena s neto nultom emisijom gasova staklene bašte iskorištavajući smanjenje emisija koje omogućuje bio-LNG i primena pristupa ravnoteže mase.

Svečanost su uveličale zvanice iz čitavog sveta, važni partneri, predstavnici medija kao i top menadžment MSC Cruisesa i matične kompanije MSC Grupe.

Kuma flote MSC Cruisesa i globalno poznata filmska legenda, Sofija Loren, takođe je prisustvovala zvaničnom imenovanju broda nastavljajući tako svoj dugogodišnji blizak odnos s MSC Cruisesom.

Glavni deo svečane proslave uz zabavu uživo i govore je svakako važna pomorska tradicija sečenja vrpce i razbijanja boce šampanjca o pramac broda. Gosti su uživali u gurmanskoj gala večeri i nezaboravnim izvedbama uključujući i DJ set međunarodno poznatog francuskog DJ-a i muzičkog producenta producenta Boba Sinklera koji je zaokružio svečano veče.

Gosti su imali priliku da vide revolucionarni novi dizajn broda i da istraže raznovrsne prvoklasne doživljaje koje nudi.
MSC Euribia će započeti s plovidbom severom Evrope ovog leta nudeći sedmonoćna krstarenja iz Kila u Nemačkoj i Kopenhagena u Danskoj do očaravajućih norveških fjordova uključujući Geiranger, Ålesund i Flaam.

Kliknite ovde i saznajte više o ponudi itinerera MSC Cruisesa na severu Evrope.

 ATMOSPHERE POOL, MSC EURIBIA Izvor: Promo

O brodu MSC Euribia

MSC Euribia je 22. član flote MSC Cruisesa, prostire se na 19 paluba i 43 metra širine, na njoj se nalazi 2.419 kabina i 35.000 m2 javnog prostora. MSC Euribia je nazvana po drevnoj boginji Euribiji koja je koristila vetrove, vreme i sazvežđa kako bi ovladala morima što je ujedno i vizija ovog broda – da ovlada uvođenje savremenih održivih tehnologija za zaštitu i očuvanje dragocenog morskog ekosistema.

Revolucionarni brod je drugi član flote na pogon LNG-a i samim tim dosad najinovativniji i ekološki najnapredniji brod s očaravajućom novom siluetom i ekskluzivnom, prilagođenom freskom nazvanom #SaveTheSea koja se nalazi na trupu broda, a koja slavi predanost MSC Cruisesa moru i njegova nastojanja za postizanjem neto nulte emisije do 2050. Kao brod klase Meraviglia-Plus, MSC Euribia nudi mnoštvo dinamičnih doživljaja za goste s inovativnim odlikama, sadržajima i zabavom za čitavu porodicu.

 HIMALAYAN BRIDGE, MSC EURIBIA.jpg Izvor: Promo

Ključne odlike uključuju:

NOVO! Smešten na krmi broda, Carousel Lounge je redizajniran i ima novi izgled – nudi gostima još više očaravajućih panoramskih pogleda na more kako bi se opustili tokom dana ili učestvovali u nizu aktivnosti kao i uživali u različitoj živoj muzici svake večeri uključujući i nastup Big Band at Sea – jednog od najvećih big bandova na moru.

• Revolucionarno dečje područje sadrži 700 m2 unutrašnjeg prostora koje je u potpunosti posvećeno deci i tinejdžerima sa sedam soba od kojih je svaka namenjena različitoj starosnoj grupi, od 0-17 godina. Prvi put ovde će se naći i NOVO!MSC Foundation Lab, potpuno novo dečje područje i program aktivnosti posvećenih temama zaštite životne sredine za decu i tinejdžere.

NOVO! Gosti mogu da biraju između 10 restorana uključujući pet specijalizovanih restorana s uzbudljivim, potpuno novim restoranom Le Grill gde elegantan francuski bistro susreće stejkhause, a tu je i Kaito Sushi & Robatayaki koji će po prvi put ponuditi Robatayaki.

NOVO! Doživite umetnost, Street.2023 poznatog britanskog umetnika Džulijan Opi u baru l'Atelier du Voyageur. Umetničko delo, naručeno isključivo za brod MSC Euribia, je posebno izrađen LED ekran 11x2 m gde će se prikazivati hodajuće figure u Opijevom prepoznatljivom stilu.

• Impresivnih pet bazena i vodeni park Ocean Cayna temu korala koji je jedan od najvećih vodenih parkova na moru s tri vodena tobogana za beskrajnu zabavu.

Pogledajte još fotografija u galeriji:

• Pozorište Delphi s 945 mesta nudi prvoklasnu zabavu uživo svake večeri sa sedmodnevnim programom raskošnih predstava.

• Brod nudi 21 bar i laundž salon s 5 spoljašnjih i 16 unutarašnjih prostora kako bi zadovoljili potrebe i preferencije svih gostiju.

• Gosti će imati priliku da istražuju i povezati se na šetalištu Galleria Euribia uz najdužu LED kupolu na moru i niz prodavnica, restorana i zabavnih sadržaja za otkrivanje.

Saznajte više o brodu MSC Euribia, molimo kliknite ovde.

Promo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka