Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova magična mestašca hvale i najzahtevniji gosti: 10 zaista bajkovitih sela u Italiji i njihova bogata istorija (FOTO)

Broj fotografija na društvenim mrežama i recenzije nam govore da nećete pogrešiti ako posetite neko od ovih 10 bajkovitih sela u Italiji.

 Ulica u selu Vernaca u Italiji na Amalfi obali_687658993.jpg Izvor: Shutterstock, Javen

Italija je čarobna zemlja. Nije bilo lako, ali uspeli smo na osnovu popularnosti na internetu - i po broju objavljenih fotografija i po broju pozitivnih komentara - da izdvojimo 10 sela za koje se kaže - i to sa razlogom - da su izašla iz bajke.

Verujemo da za mnoga već znate, ali njihove fotografije svi uvek možemo iznova da gledamo.

San Điminjano

San Điminjano smatra se draguljem Toskane. Ovo italijansko selo uskih uličica, u samom srcu zemlje, okruženo je vinogradima. 

Tokom srednjeg veka ugledne porodice ovog toskanskog mestašca gradile su kule od cigle kojih je u jednom trenutku bilo više od 70, a pojedine su bile visoke i do 60 metara. Njihova namena prvobitno je bila odbrambena, ali vremenom su ove kule postale simbol bogatstva San Điminjana.

Do danas je 12 kula ostalo sačuvano, a najviša Tore Grosa, visoka je čak 53 metra. U podnožju kula koje se nalaze na Uneskovoj listi svetske baštine, nalazi se i crkva Svetog Avgustina u kojoj se nalazi freska iz XV veka.

S početkom 1353. godine, došli su i talasi kuge i gladi koji su opustošili San Điminjano. Broj stanovnika je opao, a danas je San Điminjano omiljen među ljubiteljima istorije, ali i dobrog vina.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka