Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Destinacije za one sa plitkim džepom: Objavljena lista najjeftinijih gradova za putovanje u Evropi

S obzirom na trenutnu krizu, sajt koji se bavi putovanjima - Omio, sastavio je listu najjeftinijih evropskih destinacija.

 Granada_341928434.jpg Izvor: Shutterstock

POČEVŠI JOŠ od krize izazvane epidemijom kovida, pa preko krize izazvane ratom u Ukrajini, troškovi života u poslednjih godinu dana su se veoma izmenili. Gotovo da nema proizvoda na rafovima u radnjama čija cena nije redukovana. Sve ovo je doprinelo da se većina ljudi okreće štednji i izbegavanju nepotrebnih troškova, a za mnoge su putovanja postala luksuz. Međutim, još uvek postoje destinacije koje se mogu posetiti po povoljnim cenama. 

Najnovija istraživanja stranice za putovanja po imenu Omio, koja su se bavila temom najjeftinijih destinacija, uporedila je čak 100 popularnih odredišta širom Evrope kako bi došla do što preciznijih podataka. Neki od ključnih uslova za kreiranje ove liste uzimali su u obzir besplatne atrakcije, cene hrane, pića, ulaznica i javnog prevoza.

Kada su sumirali sve podatke ispostavilo se da su najpristupačnije destinacije na kontinentu španska Granada, koja nudi čak 112 besplatnih atrakcija, a koju možete obići autobusom čija cena karte na dnevnom novou iznosi 1,23 eura. Sa druge strane za večeru za dvoje ćete ovde morati da izdvojite od 7 do 44 eura, a ukoliko želite sve da zalijete pivom moraćete da date još 2,19 eura. 

Međutim, interesantan podatak je da Granada nije samo najjeftiniji grad, već i da predstavlja pravo turističko blago u Španiji. Počevši od palate Alhambra i gradske katedrale, pa sve do obližnjih planina Sijera Nevade, ovde će svako naći nešto za sebe.

Ko se još nalazi na ovom spisku?

Odmah iza španske Granade, zahvaljujući brojnim besplatnim atrakcijama nalazi se Briž u Belgiji. A svi oni koji su ga posetili tvrde da je u pitanju jedan od najlepših evropskih gradova u koji se zaljubite na prvi pogled. Zbog svojih brojnih kanala, proglašen je i "Venecijom severa", ali ipak ono što ga najviše izdvaja od drugih destinacija jesu uske ulice, trgovi sa visokim tornjevima, male crkve i neverovatna priroda. Koliko značajan kulturno-istorijski doprinos ima, najbolje govori i podatak da je Stari grad Unesko stavio na svoj spisak svetske baštine.

Treće mesto je zauzela Venecija, koja je ispunjena brojnim besplatnim atrakcijama. Kanali i mostovi, gondole koji njima i ispod njih prolaze, dok ih nadvisuju istorijske zgrade, predstavljaju istorijsko mesto koje je oduvek bilo jedna od omiljenih destinacija u Italiji

 Pored njih na ovom spisku se se našli i Valensija, Edinburg, Insbruk, Kembridž, Sevilja, Malaga i Firenca.

Možda će vas interesovati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka