Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 skrivenih evropskih destinacija van turističkih ruta: Ukoliko volite da istražujete istoriju, njih morate posetiti

Autor Aleksandra Cvetić

Širom Evrope mogu se naći skrivena mesta iz prošlosti, koja svojom bogatom istorijom privlače turiste.

 Pogled na italijansko selo San Điminjano preko vinograda Izvor: Shutterstock

Prema anketama koje je objavila britanska turistička zajednica Visit Britain, 11 posto ispitanih Amerikanaca koji trenutno planiraju putovanje u inostranstvo razmišlja o Ujedinjenom Кraljevstvu kao idealnoj destinaciji. Ali ono što najviše iznenađujuće je da 25 posto njih namerava da istražuje njegove ruralne delove.

Možda će vas interesovati i:

Slična radoznalost pokreće putnike da istražuju različite gradove i manja mesta širom Evrope. Zaboravljena i često udaljena od glavnih turističkih ruta, mnoga od ovih mesta izgledaju kao da su "zamrznuta u vremenu". Ipak, ovih šest kriju neverovatne priče o usponu i padu, ali i opstanku sve do danas.

1. Kasares u Španiji

Širom Andaluzije mogu se videti tzv. "Beli gradovi" koji krase vrhove brda. Kuće okrečene u belo nisu bile stvar izbora ili estetike jer su fasade domova u ovom području od 16. do 19. veka često premazivana gašenim krečom kao vid zaštite od kuge.

Jedan od njih je i Кasares, koji svoje ime duguje Juliju Cezaru. Istorijski izvori beleže da se on tokom 1. veka p.n.e. borio za kontrolu nad ovim područjem. A kao jedan od tragova iz perioda rimske prošlosti koji se i danas mogu videti izdvaja se naselje Lacipa, ruševine izvan jezgra grada. 

Međutim, najupečatljiviji simbol grada koji se nalazi na samom vrhu brda je maurski zamak koji je izgrađen u periodu kada se jug Španije nalazio pod arapskom vlašću. 

Danas je Kasares mirno mesto, prošarano malim pansionima, tapas barovima i crkvom iz 18. veka.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka