Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Obali sunca nalazi se najveći spomenik posvećen nekom istraživaču! Zavirite u Kolomares dvorac (FOTO)

Dvorac je posvećen i istoriji u kulturi Španije, pa se u izgradnji mogu videti tragovi vizantijske, romaničke, gotičke i mavarske arhitekture.

 Kolomares dvorac_409456585.jpg Izvor: Amra Pasic/Shutterstock.com

U Malagi u Španiji, u gradu Banalmadena nalazi se najveći spomenik posvećen nekom istraživaču. Na Obali sunca (Costa de Sol) nalazi se Kolomares dvorac, podignut u čast Kristofora Kolumba.

Ovaj unikatni spomenik napravio je Esteban Martin, doktor po zanimanju, ali veliki zaljubljenik u istoriju, kulturu i umetnost, pa je odlučio da ovekoliči poseban period španske istorije, misleći na otkrivanje Amerike Kristofora Kolumba, prenosi B92.

Možda će vas zanimati i:

Dvorac je građen od 1987. godine sedam godina nakon čega su prekinuti radovi jer je Martin, iako je proveo veliki deo života radeći kao doktor u Americi, ostao bez novca koji je ulagao u spomenik.

Čak i pored toga, ovo je najveći i najkompletniji spomenik koji je posvećen nekom istraživaču, a razlog iz kojeg je Martin imao potrebu za tim jeste činjenica da se u to vreme nije pridavao značaj Kolumbovom otkriću, a posebno oni koji su u Španiju dolazili kao turisti nisu imali znanje o tome, pa je ovaj spomenik nešto poput kursa o Kolumbu.

Dvorac je posvećen i istoriji u kulturi Španije, pa se u izgradnji mogu videti tragovi vizantijske, romaničke, gotičke i mavarske arhitekture.

Spomenik se prostire na 1.500 metara, a osim što važi za najveći spomenik pronalazača, u zdanju se nalazi najmanja crkva na svetu od svega 1,96 kvadratnih metara.

Možda će vas zanimati i:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka