Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U podnožnu Ararata: Putovanje kroz Igdir i Dogubejazit do dvorca sa novčanice i "ostataka" Nojeve barke

Autor Edin Krnić

Saradnik sajta National Geographic Srbija, Edin Krnić, vodi nas u podnožne Ararata i upoznaje sa manje poznatim predelima Turske.

 isak-pasa-saraj7 Izvor: Edin Krni

Iz Ankare sam u Igdir (Iğdır) stigao avionom. To je bilo najjednostavnije i najbrže prevozno sredstvo do ovog grada. Let je trajao 100 minuta, a sa aerodroma je bio organizovan prevoz do Igdıra i Dogubejazıta (Doğubeyazıt) za sve putnike.

Na ovaj aerodrom sleti jedan do eventualno dva aviona u toku dana i to samo iz Ankare i Istanbula, tako da ovde taksisti praktično nemaju šta da rade, naročito je im sve putnike pokupe veliki prevoznici. Cena autobuske karte od aerodroma do Igdıra staje 11 TL, dok je cena vožnje do Dogubejazıta samo 30 TL.

Možda će vas zanimati i:

Igdır je od istoimenog aerodroma udaljen 22 km, dok do Dogubejazıta ima 85 km. Ja sam ušao u autobus za Igdır, iako bi bolja odluka bila da sam otišao pravo za Dogubejazıt. To nisam znao u tom trenutku.

"Pa gde sam ja ovo došao", bila je moja prva misao nakon što sam stigao i Igdir. Međutim, nije mi mnogo trebalo da se prilagodim na ovaj grad i njegove stanovnike. Smestio sam se u hotelu Dedemin koji se nalazi u samom centru grada, na 200 metara od Merkez džamije.

U ovom delu Turske je sve jako povoljno, tako da je ovaj hotel sa zaslužene tri zvezdice stajao samo 130 TL ili 13 €, a u tu cenu je bio uključen i tradicionalni turski doručak čiji je izbor hrane i više nego odličan. Kako u ovom gradu nema šta posebno da se vidi, dan u njemu može da se iskoristi u uživanju u veoma ukusnoj hrani.

U Igdiru su etnički nastanjena tri naroda, i osim Turaka ovde živi i veliki broj Azera i a, te se na svakom koraku mogu čuti sva tri jezika. Azerbejdžanski jezik je veoma sličan turskom, dok Kurdi govore svojim jezikom koji je jako blizak farsi jeziku.

Na mnogim ulicama su stari drveni stolovi i stolice gde možete sesti i pojesti domaću hranu, a nakon dobrog i jeftinog obroka popiti čaj ili kafu.

U ovim lokalima jedan čaj košta samo pola lire ili 5 centi, dok se cena turske kafe kreće između dve i tri lire. Hrana je takođe više nego jeftina, tako da se za 10 do 15 lira može pojesti izvanredan mesni obrok sa salatom.

 Igdir
Igdir
Izvor: Edin Krnić

Najpopularnije jelo tipično za ove prostore je hamsi tava. Hamsi tava se sprema u ogromnoj tepsiji, a sastojci ovog jela su: meso, džigerica, srce, bubrezi, loj i paprika, a sve je ovo dobro začinjeno sa dosta soli i bibera, te malo ljute paprike. Od slatkiša u Igdıru su najpopularniji ašure, sutlijaš te razne vrste baklava i kadaifa.

Za Igdır je jedan dan sa noćenjem i više nego dovoljan, te sam već sutradan nastavio za Dogubejazit.

Do Dogubajazita dolmušem

U Dogubejazıt je najjednostavnije otići dolmušom. Dolmuš je u turskoj popularan naziv za kombi prevoznike. Cena vožnje iz Igdıra do Dogubajazita staje samo 15 lira, a stiže se za 40 minuta. Dolmuš se zaustavlja u samom centru grada, tako da je veoma lako naći hotel i prevoz do Išak Paša Saraja.

Išak Paša Saraj (Ishak Pasha Saray)

Grad u podnožju najviše planine u Turskoj Ağri dağ ili kod nas poznatije kao Ararat. U ovaj grad hrle mnogi turisti i planinari širom sveta. Prvi žele da osvoje vrh Ararata, i samo obiđu Išak Paša Saraj (Ishak Pasha Saray), dok druga kategorija turista dolazi upravo zbog ovog čuvenog i prelepog dvorca.

Iako mi nije bila namera da se penjem na predivni Ararat koji se ponosno uzdiže iznad ovog grada, imao sam privilegiju da se bar na jedno veče smestim u istoimenom hotelu. Nakon što sam se smestio u hotelu "Ararat" koji sa svoje tri zvezdice pruža i više od toga, uzimam taksi kako bih se zaputio ka Išak Paša Saraju.

Saraj je udaljen sedam kilometara od centra grada, a moguće je otići gradskim minibusom ili taksijem. Taksi je u Turskoj i više nego povoljan, te će vas za 30 lira svaki taksista odbaciti do brda na kome se nalazi dvorac.

Nakon izlaska iz grada, u daljini se nazire prelepi dvorac koji je sagrađen od crvenog, bež i tamno braon kamena, a ovo remek-delo arhitekture, koje je od 2000. godine pod zaštitim UNESCO-a, svakog će ostaviti bez daha.

Kada sam izašao iz taksija, ne znam da li sam u tom trenutku imao veću želju da uđem ili da ostanem vani. Ipak sam se odlučio da ga prvo obiđem sa spoljne strane, a nakon toga uđem unutra.

Pustio sam svoj dron i uživao u neverovatnoj ptičjoj perspektivi na ovo remek-delo arhitekture. Palata Išak Paša jedan je od retkih opstalih primera turskih palata, a nalazila se na naličju turske novčanice od 100 lira od 2005. do 2009. 

Nakon što sam obišao Saraj sa svih strana, odlazim ka glavnoj kapiji kako bih ušao u dvorac. Na ulazu se plaća karta simboličnih 10 lira.

Izgradnja palate je započeta 1685. godine, a završena je tek nakon 100 godina. Izgradnju i finansiranje palate je započeo Abdi paša Colak, tadašnji beg provincije Bejazit. Nakon smrti Abdi paše, finansiranje palate preuzima Ishak paša po kome je ista kasnije i dobila ime.

Pedeset pet godina nakon završetka ovog velelepnog zdanja, jula 1840. godine, snažan zemljotres je pogodio podnožje planine Ararat, a  Išak Paša Saraj je teško oštećen. Sledećih 20 godina je bio napušten zbog restauracije nakon koje je tvrđava je ponovo naseljena, da bi 1877. godine bila ponovo oštećena u ratu između Turaka i Rusa.

Nakon rusko-turskog rata palata je korišćena kao vojno utvrđenje, da bi nakon završetka Prvog svjetskog rata pala u ruke meštana Dogubejezita koji su ovo velelepno zdanje rušili kako bi za izgradnju svojih kuća iskoristili već gotove i isklesane kamene blokove i stubove.

Palata je sve do 2004. godine ostavljena na milost i nemilost meštana Dogubejazita koji nisu ni bili svesni kakvo blago imaju na samo 5 kilometara od grada. Te 2004. godine je vlada Republike Turske odvojila sredstva za restauraciju ovog objekta, da bi nakon sedam godina objekat dobio koliko toliko stari sjaj.

Još jedna restauracija je započeta 2011. godine i tada je na palati postavljen krov izrađen od drveta i stakla, koji se prilično dobro uklopio, iako je u najavi treća faza restauracije i izgradnja originalnih krovova.

Osim za turiste, Išak Paša Saraj je prava atrakcija za tek venčane parove, tako da je ovde svakog sunčanog dana moguće videti veliki broj mladenaca kako ovde ozvaničavaju početak zajedničkog života.

 isak-pasa-saraj7 Izvor: Edin Krni

Dogubejazit, grad u podnožju Ararata

Osim ove predivne palate, u krugu od jednog kvadratnog kilometra se nalaze i ostaci starog Dogubejazita, stara džamija Bejazit (Eski Beyazıd cami) i utvrđenje Dogubejazit (Dogubeyazit kalesi) za koje se veže legenda da su iznad njega ostali ostaci Nojeve barke.

Kada sam napuštao ovo mesto, rekao sam sebi: "Ja ovde moram nekada ponovo doći."

Nisam dugo čekao. Nije prošlo ni 24 sata, a ja sam se ponovo vratio na ovo mesto kako bih još jednom uživao u neverovatnoj arhitekturi Išak Paša Saraja, koji je sagrađen na ekstremno nepogodnom terenu u blizini čuvene planine Ararat (Ağrı dağı). Ostao sam tu sve do zalaska sunca i uživao u ispijanju turske kafe uz preukusne baklave koje se ovde nude.

 bejazit-dzamija Izvor: Edin Krnić

Do Dogubejazita je veoma lako doći, jer ovde svojim automobilima dolazi veliki broj lokalaca koji će vas rado odbaciti do grada, a možete otići i sa zeleno belim dolmušom koji saobraća do Išak Paša saraja svakih pola sata. Kako biste zaokružili predivno provedeno vreme u ovom gradu, najbolje je svratiti u neki lokalni restoran gde za tridesetak lira možete pojesti izvanredan obrok, popiti ajran ili neki sok, te na kraju obavezno sve to zaliti turskim čajem koji uvek nakon jela dobijate gratis.

Osim Išak Paša saraja, Dogubejazit je polazna tačka za sve one koji žele da osvoje najviši vrh u Turskoj, Ararat ili kako ga Turci nazivaju Ağrı Dağı. Kako nisam bio opremljen niti sam imao nameru osvajati vrh Ararata, pa sam sledećeg dana odmah nakon doručka svoje putovanje po Turskoj nastavio ka jezeru Van pored koga se nalazi istoimeni grad.

Možda će vas zanimati i:

Još Edinovih reportaža pročitajte na linkovima:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka