Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeste li čuli za funazuši, jelo čija priprema traje tri godine? (VIDEO)

Vrsta sušija sa kojim je većina ljudi upoznata je haja-nare, brz oblik sušija koji se sprema od pirinča i sirove ribe. Ali postoji i druga vrsta sušija čija priprema traje malo duže - čak tri godine duže.

  Izvor: Foto: YouTube/Printscreen

Serviran sa pirinčem i fermentisanom ribom, funazuši je tradicionalno japansko jelo koje datira od pre 400 i više godina. Dok se haja-nare suši može napraviti od različitih vrsta ribe, funazuši se pravi samo od ribe iz jedinstvenog japanskog jezera Biva. 

Verovali ili ne, ove tvrdnje ipak nisu mitovi: 5 neobičnih zanimljivosti o hrani

Niko ne razume proces nastanka ovog jela bolje nego Mariko Kitamura. Ona je 18. generacija koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zajedno sa svojim suprugom, ona održava zaveštanje i tradiciju funazušija. 

Vrsta sušija sa kojim je većina ljudi upoznata je haja-nare, brz oblik sušija koji se sprema od pirinča i sirove ribe. Ali postoji i druga vrsta sušija čija priprema traje malo duže - čak tri godine duže.
Izvor: YouTube

Izvor: greatbigstory.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka