Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobro došli u Nimbin, samoproklamovanu prestonicu kanabisa

Ušuškano u dalekim brdima Reinbou regiona u istočnoj Australiji, u dolini vulkanskog kamena i ostalih prirodnih čuda, nalazi se malo naselje sa velikom reputacijom.

  Izvor: Foto: Profimedia

Sa ulicom Alternativni put i informacionim centrom pod nazivom Ambasada Konoplje, ne čudi što se ovaj neobični gradić od svega 1500 stanovnika već decenijama smatra sredinom australijske kontrakulture. Očigledno je čak i na prvi pogled. Sam trenutak ulaska u Nimbin je kao da ste otputovali u vreme mira, ljubavi i mnogo, mnogo trave. Sa Kanabis barom, brojnim prodavnicama trave i autobusima turista koji žele da kupe "posebne" kolačiće, Nimbin se oseća vrlo važnim u ovom trenutku istorije kada zemlje širom sveta preduzimaju korake za legalizaciju marihuane. Nimbin je, međutim, bio ispred svog vremena.

Saznajte i Zbog čega list kanabisa krasi zastavu estonske opštine?

  Izvor: Profimedia/Shutterstock Foto: Profimedia

Nekada farmersko naselje sa mračnom budućnošću, Nimbin je dobio drugu šansu kada je izabran kao mesto u kome će se održati Akvarius festival 1973. godine. Akvarius festival je bio nedeljno okupljanje studenata, umetnika i hipija, koji su proslavljali održivost i kreativnost. Međutim, nakon završetka festivala, mnogi od ovih ljudi su odlučili da ostanu i žive u Nimbinu postavljajući osnovu za alternativnu životnu zajednicu. I naravno, zajedno sa ovim identitetom rame uz rame je došla i upotreba narkotika, koja je danas odgovorna za slavu Nimbina.

Pogledajte i TRAVA: Nova saznanja o marihuani

  Izvor: Profimedia/Shutterstock Foto: Profimedia

Možda se pitate kako Nimbin ostaje iznad zakona u zemlji koja još nije legalizovala rekreativnu upotrebu marihuane. Odgovor je jednostavan - ne ostaje.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka