Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Destinacije i Putopisi

7 neverovatnih prirodnih čuda u Africi

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Zaboravimo na trenutak uobičajene turističke atrakcije u Africi i istražimo njene manje poznate, a podjednako predivne predele.

Izvor: Makgadikgadi Foto: Profimedia

1. Danakilska pustinja (Etiopija)

Odlazak na jedno od najtoplijih i najneobičnijih mesta na Zemlji možda ne zvuči kao privlačna ideja u teoriji, ali obilazak Danakilske depresije u Etiopiji će vam zaista pružiti spektakularan pogled na suvo zemljište i jezerca lave. 

Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Profimedia

Povezane vesti

Povezane vesti

2. Nacionalni park Liuva (Zambija)

Pejzaž neprekidnih travnatih ravnica u Nacionalnom parku Liuva Plain u zapadnoj Zambiji se veoma lako može uporediti sa Serengetijem. Ovaj nacionalni park je čak poznat po drugoj najvećoj migraciji gnuova nakon Serengetija.

Izvor: Profimedia/Shutterstock
Nacionalni park Liuva, gnuovi; Foto: Shutterstock

3. Taghazout (Maroko)

Možda ne biste odmah povezali surfersku kulturu sa Marokom, ali malo ribarsko selo Taghazout je dom nekih od najboljih surferskih lokacija u Africi (Anchor i Killer Points). Surferi dolaze u ovo mesto kako bi iskoristili talase i malu zajednicu surfera, a oni koji ne surfuju mogu da se opuste na predivnim plažama ili da istražuju šarmantni gradić. U blizini se nalazi i Rajska dolina, formacija stena i prirodnih jezera, smeštena na planinama Atlas koja će vam takođe ulepšati boravak u Maroku. 

4. Tsingy Rouge (Madagaskar)

 Smešten nadomak grada Diego Suarez, Tsingy Rouge je poznata turistička atrakcija koja predstavlja veličanstvenu kolekciju crvenih stena. (Pogledajte i Geološko čudo na Madagaskaru: Singi, najveća kamena šuma na svetu).

Ova formacija stena je otkrivena sredinom XX veka i smatra se neverovatnim delom Majke prirode (uprkos tome što je velikim delom nastala erozijom zemljišta). 

Izvor: Profimedia/Shutterstock
Foto: Profimedia

Najnovije

Priroda

Nauka