Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Destinacije i Putopisi

Možete li da izgovorite ime ovog gradića?

Autor Tamara Sorak
Autor Tamara Sorak

U Velikoj Britaniji nalazi se grad čije je ime i zvanično najduže ime jednog evropskog grada.

Izvor: Foto: Profimedia

Reč je o Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogohu,  gradu u Velsu, čije ime znači: "Crkva Svete Marije u dolini belih kestenova kod brzog vira Crkve Sv. Tisilija sa crvenom pećinom".

Stanovnici Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoha bez poteškoća izgovaraju ime svog grada, ali ga ponekad zovu i Lanferpul. Ovako dugo ime izmišljeno je šezdesetih godina devetnaestog veka kako bi se skrenula pažnja na ovu zajednicu, koja je danas šesta po populaciji na celom ostrvu.

Povezane vesti

Povezane vesti

Ono je ponovo privuklo pažnju pre nekoliko dana, kada je jedan britanski voditelj vremenske prognoze bez poteškoća izgovorio ime ovog mesta.

Međutim, iako je neprikosnoven na svom tronu grada s najdužim imenom na Starom kontinentu, Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoh nije i svetski šampion. Prvo mesto zauzima Krangtepmahanakornbovornratanakosinmahintarajudhujaamahadilokpopnoparatanaradžthaniburiromudomradžnivesmahasarnamornpimarnavatarsatitsakatijavisanukam, grad daleko poznatiji po svom kraćem nazivu - Bangkok.

Povezane vesti

Najnovije

Priroda

Nauka