Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROIZVEDI ENERGIJU: Saznaj kako da postaneš korisnik ili proizvođač i sačuvaš životnu sredinu

ProCredit Banka i časopis National Geographic Srbija pokreću zajednički projekat pod nazivom PROIZVEDI ENERGIJU.

 Prokredit Izvor: Promo

Veliki broj naučnika iz više desetina zemalja godinama unazad radi na istraživanjima kako bi nas informisali o uticaju klimatskih promena na nas i našu planetu, ali i podstakli na promene.

Više od hiljadu naučnika i aktivista šalju upozoravajuću poruku – da porast prosečne globalne temperature i posledični vremenski ekstremi predstavljaju ogromnu opasnost po život na Zemlji, a da nas svako dalje odlaganje klimatske akcije stavlja u rizik.

Prema podacima Nacionalnog registra zagađivača, najveći deo otpada u Srbiji čini otpad iz energana i drugih postrojenja za sagorevanje koji koriste neobnovljiva fosilna goriva - čak 7,71 miliona tona ili 66 odsto od ukupnog otpada.

Iako je poznato da postoje i izvori energije koji su obnovljivi i ne zagađuju životnu sredinu, o njima se nedovoljno govori i zna. Kako bi na jednom mestu sabrali odgovore na brojna pitanja koja se tiču obnovljivih izvora energije, a naročito energije sunca, ProCredit Banka i časopis National Geographic Srbija pokreću zajednički projekat pod nazivom PROIZVEDI ENERGIJU.

Odgovorima na pitanja i nedoumice, edukacijom i izveštavanjem, ProCredit Banka i National Geographic će podizati svest o solarnoj energiji kao o obnovljivom izvoru energije, ali i inspirisati i motivisati građane i građanke da i sami postanu korisnici ili proizvođači ove čiste energije, sa ciljem da svi zajedno učinimo nešto dobro za našu planetu.

Možda će vas zanimati i:

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tamara

Da li ima nastavak teksta? Kako da postanem proizvođač?

Najnovije

Priroda

Nauka