Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 životinja na čijem se meniju nalaze zmije

Neki od njih imaju specijalno prilagođena tela koja su otporna na zmijske otrove, druge se pak oslanjaju na svoju brzinu, dok su neki od ovih lovaca - kanibali.

 Jež protiv zmije Izvor: Profimedia

Spisak predatora koji na svom meniju imaju zmije je duži nego što bi se očekivalo, uključujući mnoge ptice koje se u toku lova okome na reptila uhvativši ga nespremnog svojim kandžama. Do životinja sa specijalnim mehanizmima tela koja su otporna na otrove zmija

Možda će vas interesovati i:

Ovih 10 životinja se ne plaše sukoba sa zmijom, šta više, traže ih kako bi ih pojeli:

1. Žderavac

Ova životinja - Gulo gulo - je ultimativni predator. Ne kaže se za džaba da izgled ume da prevari, ovaj halapljivi dlakavac ne bira sredstva ni vrstu za svoj obrok.

Nemilosrdan i poznat po činjenici da ne diskriminiše ni jednu svoju potencijalnu žrtvu, napašće i pojesti sve na šta naiđe. Glodari, zečevi, crvi, miševi, žabe, ptice i da - zmije su bitan deo njihovog lanca ishrane. Poznato je da je ovaj vukodlak specijalac u neutralisanju kobri.

Iako relativno mali, pripada porodici lasica - a telo mu je mišićavo i zdepasto. Veoma je aktivan i voli da se penje na drveće grabeći ptice, a u proseku dnevno pređe i do 25 km u potrazi za hranom. Još jedna zanimljiva šinjenica je i da jame kopa isključivo da bi uz pomoć njih ulovio životinje koje hiberniraju. 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka