Još
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koale povređene u požarima u Australiji ponovo puštene u divljinu

Jedan broj oporavljenih koala koje su bile povređene u požarima u Australiji 2019. godine, pušten je u divljinu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Životinje su se lečile u jedinoj bolnici na svetu namenjenoj koalama, koja je smeštena u jednom gradiću pored Novog Južnog Velsa. Zbog nezapamćenih suša i požara u Australiji, populacija koala se toliko smanjila da su iz udruženja za zaštitu životinja upozorili da se mogu smatrati "funkcionalno izumrlim". 

Povezane vesti

Jedna od najpoznatijih iz grupe izlečenih koala je Anven, ženka čije su fotografije postale vrlo popularne na društvenim mrežama. Opekotine koje je zadobila prekrivale su 90 odsto njenog tela.

Bila je treći pacijent primljen u bolnicu za koale u oktobru 2019. godine. Sada se pridružuje koalama koje su preseljene u prirodni rezervat "Lejk Ines" u Novom Južnom Velsu.

Anven je jedna od 26 koala koja će se vratiti u svoje stanište u okviru od samo nedelju dana. Zaposleni u bolnici pažljivo su razmotrili uzrast i pol koala koje vraćaju u prirodu, kako bi zajednica dobro funkcionisala, naročito zbog toga što se nadaju da će životinje razmnožavanjem, održavati svoju populaciju u divljini.

"Dok se svi suočavamo sa teškim i nesigurnim vremenima, ova neverovatna priča o nadi služi kao podsećanje na otpornost naše neverovatne flore i faune, ali i ljudi", izjavila je Filipa Harison ispred Državne turističke organizacije Australije.

Povezane vesti

Građani Australije, koju su prvo pogodile prirodne katastrofe, a zatim i pandemija koronavirusa, konačno su obradovale neke lepe vesti.

Zagovornici zaštite životne sredine iz inostranstva u toku pandemije uglavnom ne mogu da putuju za Australiju, ali postoje načini da se oporavak kaola podrži putem sajtova, društvenih mreža i onlajn donacija.

Izvor: RTS

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Priroda

Nauka